Bani mulți de la guvern pentru fiecare român! Ce trebuie să faceți în acest scop

426

În foarte scurt timp, românii vor putea participa la programul rabla pentru electrocasnice. Acesta presupune debarasarea unui aparat electrocasnic vechi în schimbul unui voucher pentru achiziționarea unuia nou. Inițiativa a aparținut Ministerului Mediului pentru a casa electrocasnicele care consumă multă energie.

„În data de 21 noiembrie 2018, a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ghidul de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic – Rabla pentru electrocasnice. În perioada următoare vor fi publicate pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu informații privind demararea programului, pentru validarea comercianților și înscrierea solicitanților. Finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, din următoarele categorii: a) mașini de spălat rufe; b) frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare; c) aparate de aer condiționat”, a transmis Ministerului Mediului.

Valoarea voucherului este cuprinsa între 200 și 400 de lei, astfel: 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++; 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++; 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.

Mai este nevoie ca firmele care comercializează electrocasnice să se înscrie în program. Apoi, românii vor putea face și ei acest lucru. Pot accesa Rabla pentru electrocasnice persoanele cu domiciliul în România, de peste 18 ani și care nu au datorii la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ