Bani europeni pentru o legătură nouă între A1 și Aeroportul Timișoara

31

Noul drum de legătură între A1 și Aeroportul Internațional Timișoara a primit finanțare europeană, anuntă Consiliul Județean Timiș. Într-o primă fază este vorba de 2.3 milioane lei pentru documentație.

Vorbim despre o legătură la patru benzi între Centura Timișoarei și nodul de la Remetea de pe A1. De altfel, serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic se află deja în procedură de licitare publică. Mai exact, ofertele depuse sunt în analiză în cadrul aparatului de specialitate al CJ Timiș. „Suntem hotărâți să ‘tragem’ autostrada mai aproape de Timișoara, pentru a repara greșelile trecutului, iar noua șosea de viteză este un pas ferm în această direcție. Pot spune că a fost o cursă contra cronometru pentru a întocmi, agrea și depune cererea de finanțare în termenul solicitat. Am reușit să coordonăm departamente multidisciplinare și să impunem un ritm de lucru alert. În categoria eforturilor, pot adăuga inclusiv vizite pe teren alături de reprezentanții ADR Vest, cât și o strânsă și bună comunicare cu factorii de decizie din cadrul organismului intermediar”, a subliniat administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile.

Drumul va avea o lungime de aproximativ opt kilometri. Acesta se va construi la sud de aeroport, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova), având ca punct terminus intersecția cu drumul național DN6, nodul de descărcare A1.

Dincolo de beneficiile evidente, noua șosea va reduce și poluarea din Ghiroda și Remetea Mare, acționând ca o centură de ocolire pentru cele două localități.

LĂSAȚI UN MESAJ