Bani de la București pentru Spitalul de Copii din Timișoara

74

Sunt șanse mari ca noul corp al Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara să fie finalizat anul acesta. Construcția este aproape gata și acum Ministerul Sănătății a decis să aloce 5 milioane de lei pentru acest lucru.

Tot anul acesta, Primăria Timișoara a plătit 12 milioane de lei pentru lucrări. Din acești bani, 5 milioane vor fi decontate de la București. În acest sens, pe ordinea de zi a plenului de vineri, 13 septembrie, consilierii vor vota o rectificare bugetară care permite decontarea celor 5 milioane de lei.

Şantierul la Spitalul de Copii din Timişoara a demarat în 2014, după ce o clădire care adăpostea două secţii ale spitalului, laboratorul şi secţia TBC, a fost retrocedată, iar pacienţii şi medicii, cu tot cu aparatură, au fost evacuaţi.

Constructorul câştigător a fost firma Prompt din Timişoara, care s-a angajat să facă lucrarea cu 10,5 milioane de euro. Bani au venit şi de la Guvern, 5 milioane de lei, iar în bugetul Primăriei Timişoara au fost rezervaţi 25 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor în 2016. Totul a decurs bine până la începutul anului 2016, când şantierul a fost abandonat, iar lucrul oprit. Abia în 2017 s-a deblocat situația și aum lucrurile merg bine.

Deschiderea noului spital va fi făcută pe etape, întrucât, desi clădirea va fi gata, urmează dotarea cu aparatură medicală. La final, totul va costa 50 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ