Bani aruncați pe apa din Bega! Apele Române exclud circulația vaporașelor pe canal

7025

Deși primăria a investit în cumpărarea a 7 vaporașe pentru transportul turiștilor care vor să admire Timișoara de pe Bega sau pur și simplu vor să se plimbe pe apele canalului, doritorii nu pot încă decât să admire ambarcațiunile aflate acum în depoul de tramvaie din Dâmbovița al RATT.

Apele Române au dat verdictul. Punerea în circulaţie a celor şapte vaporaşe pe apele canalului Bega de la 1 aprilie, așa cum spunea zilele trecute primarul Timișoarei, Nicolae Robu, este nerealistă. Aprecierea aparţine directorului Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin.

Directorul ABAB spune că pentru circulaţia vaporaşelor este nevoie de creşterea nivelului apei pe canal. Titu Bojin a precizat, într-o emisiune difuzată de Radio Timișoara, că acest lucru s-ar putea face, eventual, de la 1 iunie, dar numai pentru două – trei zile. Pentru a asigura în permanenţă un anumit nivel al apei pe Bega este nevoie însă de funcționarea barajului de la Sânmihaiu Român ale cărui ecluze sunt în reparații.

Drept urmare, investiția inutilă a primăriei Timișoara, adică Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya și Economu rămân pentru o perioadă nedeterminată pe uscat!

2 COMENTARII

  1. Asteptam urmatoarea „investietie” a lui robu: vagoanele de metrou, poate acum sunt mai ieftine si e bine sa le ai din timp, daca se scumpesc?

LĂSAȚI UN MESAJ