Banatul şi Ardealul, lăsate pe mâna Ungariei! Situaţia e susţinută de Rusia şi are avizul Comisiei Europene!

6624

Deputatul PSD Victor Ponta atrage atenția că, foarte curând, toată Transilvania și Banatul vor fi lăsate pe mâna Ungariei în ceea ce priveşte aprovizionarea cu energie. Cele două regiuni nu se vor mai aproviziona din România, ci din Ungaria, iar aceasta va fi o mare problemă de viitor, deoarece țara noastră trebuie să fie nu numai independentă energetic, ci și exportator de energie.

„Una din marile probleme ale României este legată nu doar de independența energetică, ci și de capacitatea noastră de a produce energie și chiar de a fi exportator de energie. Eu, ca deputat de Gorj — asta a fost prima mea critică la adresa actualului Guvern, că n-am văzut ca pe zona de energie să se întâmple altceva decât pe vremea tehnocraților—, constat că noi mergem pe ideea de anul trecut, să distrugem producția de energie românească și am și remarcat că Ungaria tocmai a primit avizul Comisiei Europene, va construi o centrală nucleară cu bani rusești și o să vă anunț că, foarte curând, toată Transilvania și Banatul vor avea energie din Ungaria, nu din România. Or, asta e o problemă pentru România, de viitor”, a afirmat Victor Ponta, miercuri seară, într-o intervenție televizată.

Fostul premier a precizat că aceasta nu este o problemă care ține de un ministru sau de un secretar de stat, deoarece este o problemă de interes național.

„Acolo este o problemă pe care doar Guvernul (o poate rezolva — n.r.), și ar trebui să fie președintele, că dânsul se duce la Sibiu, o să aprindă lumina la casă și o să consume kilowați din Ungaria și nu-l interesează. Acolo e o problemă de interes național, nu poți să o dai pe un ministru sau pe un secretar de stat. Faptul că noi am semnat în 2013 investiția de la Cernavodă, în 2015 ministrul ALDE de atunci, Gerea, a semnat memorandumul și de atunci le-am dat țeapă la chinezi, nu mai construim nimic, nu mai aducem 6 miliarde de euro în România investiții, în schimb o să luăm energia din Ungaria. E o problemă”, a explicat Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ