Banatul Azi a ieșit din tipar! Lansare fără fanfară și șampanie dar cu entuziasm și multă încredere-VIDEO

4033

Azi pe la amiază s-a întâmplat una din micile minuni al vieții publicistice locale. Într-o perioadă destul de lungă de când se tot închid ziare, reviste, publicații de tot soiul, s-a întors lumea tiparului pe dos. A apărut un ziar. Unul adevărat, chiar pe hârtie de ziar. Dacă e să fim riguroși în exprimare, de fapt este un săptămânal. Tot aia e, dacă îl miroși. Este gestul reflex al oricui are obișnuința lecturii reale, iar nu virtuale. O hârtie tiparită se amușinează. Cei mai vechi, ce știu ce este un plumb sau un zinc (nu doar din tabelul rusului), duc hârtia la nas ca niște copoi cu carte și retrăiesc amintiri.

Un curajos , chiar dacă nu-și arogă deloc titlul, ca Adrian Marcu, vechi meșter al slovei scrie, a hotărât să înoate asemeni somonului, împotriva curentului. Dacă se desființează publicații, a crezut că trebuie să îndrepte treburile și a adus pe tarabe o publicație adevărată. După nici jumătate de an de când există site-ul de știri www.Banatulazi.ro, ce a dus în fața dumneavoastră, a cititorilor, idei, opinii, fapte, gânduri, informații sau chiar umor, iată și primul pui media al viitorului posibil trust, un săptămânal tipărit. Deocamdată doar 16 pagini, din care jumătate color. Și care se numește cum altfel decât BANATUL AZI. Cui se adresează? Păi tuturor ce se cred bănățeni, sau locuiesc în Banat, dar și altora ce cred că pot să se informeze de aici.

Sala festivă a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a cuprins cu greu pe toți cei ce au vrut să fie alături de colectivul redacțional. Oameni politici, din administrație, din universitățile orașului și colegi de breaslă. Toți au lăudat inițiativa și au încurajat demersul. Dar nu puțini au scos în evidență că va fi foarte greu.

Cuvinte de laudă au avut în primul rând gazdele prin doamna Florica Chiriță, director al CCIAT. Președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, a dorit viață lungă săptămanalului. Dan Diaconu, viceprimarul orașului a accentuat necesitatea unui organ de presă de acest fel. Iar consilierul județean Marian Vasile a promis că-l va citi ca pe un instrument de lucru util.

Îmbujorați ca niște școlari prinși cu o năzbâtie, oameni cu mare experiență a jurnalisticii au stat aliniați la masă și au ascultat încurajări dar și sfaturi de la toți cei ce au avut ceva de spus.

Editorialiștii Radu Nicosevici, Adrian Bodnaru, Nicolae Țăran și Robert Șerban au ținut să le fie alături lui Adrian Marcu, directorul publicației, și redactorului șef Lucian Ronkov și să împartă camaraderește din emoții. Restul echipei redacționale a scăpat ceva mai ușor fiind împraștiaţi prin sală.

Cititorii site-ului nostru sunt așteptați în fiecare joi și în fața chioșcurilor de ziar nu doar în fața ecranelor. Vorba unui hâtru poet din redacție, „cu Windows nu poți spăla geamurile așa cum se poate folosi hârtia de ziar”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ