Bănăţenii cu spirit civic se pot implica în creşterea siguranţei alimentare

131

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) a inițiat un studiu privind siguranța alimentelor, iar o primă etapă este derulată sub forma unui sondaj de opinie, inclusiv în România, până în data de 12 martie.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost inclusă într-un grup alcătuit din autorități competente din state membre, precum Germania, Franța, Grecia, Marea Britanie, Irlanda, Cipru și Spania. Toate aceste state participă la studiul inițiat de EFSA.

Prima etapă a studiului este reprezentată de un sondaj de opinie privind modul în care se comunică informațiile referitoare la siguranța alimentelor, în contextul incertitudinii științifice.

Până la data de 12 martie 2017, cei interesați pot completa chestionarul specific, ce poate fi accesat pe prima pagină a web site-ului ANSVSA, pe site-ul Comisiei Europene.

Scopul acestui studiu este acela de a identifica cele mai bune modalități de comunicare a informațiilor referitoare la siguranța alimentelor, într-un limbaj accesibil.

LĂSAȚI UN MESAJ