Bănățenii au aflat Minunata Veste a Nașterii

300

Ziua în care se prăznuiește Nașterea Mântuitorului nostru este una dintre cele mai importante sărbători ale lumii creștine indiferent de rit.

Toată lumea se bucură de acea minune întâmplată cu două milenii în urmă când a venit pe lume un prunc. Nu a fost din famile de oameni înstăriți. A apărut într-o peșteră ce adăpostea animalele într-o mică localitate din Iudeea. Bietele dobitoace i-au fost primii tovarași ce i-au oferit puțină căldură. Îngeri apar și declară că Iisus este un salvator al întregii omeniri și păstorii din împrejurimi vin ca să-l adore ca pe un împărat.

Micuțul apărut odată cu o stea călăuzitoare se va întrupa în cel ce a schimbat lumea știută de până atunci. A adus între oameni puterea cuvântului și a iubirii. Acestea s-au dovedit mai puternice decâț săbiile și sulițele. Chiar și cei ce nu cred în el îi recunosc învățătura.
Este una din cele douăsprezece praznice împărătești ale bisericilor de rit bizantin. Dar toți creștinii, indiferent la ce dată țin sărbătoarea, recunosc că este originea credinței lor.

Mii de bănățeni au ținut să afle minunata veste a Nașterii chiar de la ierahii lor la Catedrala Mitropolitană. Sfânta Liturghie a umplut la maxim lăcașul din centru.
Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a săvârşit Sfânta Liturghie la praznicul Naşterii Domnului, în Catedrala Mitropolitană, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul slujbei, s-a dat citire Pastoralei de Crăciun a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Ioan, adresată clerului, cinului monahal şi drept-măritorilor creştini din cuprinsul eparhiei Timişoarei. Chiriarhul a îndemnat credincioşii la bucurie duhovnicească şi nădejde în mai bine, deoarece prin Întruparea Fiului lui Dumnezeu începe Era iubirii, în care a binevoit Dumnezeu să ne naștem și noi.

“Întruparea este un act ce a marcat pentru veșnicie creația lui Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu Se îmbracă într-o mantie de țărână, ca să ne ridice pe noi din umbra morții”.

Îmbucurător este faptul că au fost foarte mulți tineri și copii ce au ascultat atenți slujba festivă. Cei mai mici erau vrăjiți de bradul împodobit dintr-o latură a bisericii. Corul Catedralei ce a însoțit întreaga Liturghie a încheiat slujba cu un mic concert de colinde tradiționale în aceste zile de bucurie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ