Bănățenii-amenințați de reapariția unor boli cu efect letal !

96

Avertismentul îi aparține medicului Emilian Popovici, conferențiar universitar la UMF „Victor Babeș” din Timișoara si presedintele Societății Române de Epidemiologie.

El sustine că, urmare a creșterii simțitoare a fenomenului migrației populatiilor din țări precum Siria, Irak, Afganistan sau Libia către Europa, în următorii ani continentul nostru va fi scena reaparitiei unor boli cu efecte care pot deveni dramatice pentru sănătatea europenilor.

„România nu va putea face notă discordantă în această privință, întrucât ea nu va fi evitată pe termen mediu si lung de migrația în număr apreciabil a acestor oameni care fug din calea foametei și a bolilor, declansate de conflictele militare din zona arabă si africană” , susține profesorul timișorean.

El apreciază ca regiunea Banatului va fi, ca urmare a proximității frontierei de vest, printre primele provincii ale României care vor avea de suferit la acest capitol.

„Din datele care au fost deja vehiculate de experți ai unor organisme medicale internaționale, reiese limpede ca o parte dintre refugiați, care în prezent depășesc 1 milion de persoane ajunse in state europene precum Germania, Marea Britanie, Franța, Grecia, sunt potențial purtători de infecții cu virusul hepatitei de tip B, C, HIV sau chiar gripă aviară ori poliomelită. Trebuie să ne punem serios întrebarea câți dintre acești oameni, fără îndoială napastuiți de soartă, sunt cu adevărat verificați si aflați în evidența autorităților medicale din țările unde au ajuns să se adăpostească. Din informațiile mele, care se bazează pe rapoartele unor instituții abilitate din vestul Europei, se pare că mai mult de jumătate dintre ei au ajuns în Europa pe căi ocolite, adică fără a fi verificați la frontiere” a concluzionat medicul si profesorul timișorean

 

LĂSAȚI UN MESAJ