Feriţi-vă de „Balena Albastră”, jocul venit din Rusia care îi face pe tineri să se sinucidă! Peste 130 de victime până acum

26631

Un joc extrem de periculos care s-a răspândit în ultima perioadă pe reţelele de socializare a luat prin surprindere autorităţile din Rusia şi a şocat o lume întreagă. Denumit simbolic „Balenă Albastră”, jocul determina tinerii să se sinucidă!

Ultimele investigaţii demarate după moartea suspectă a unui adolescent au concluzionat că peste 130 de tineri s-ar fi sinucis în ultimele 6 luni după ce au fost implicaţi în acest joc.

Jocul terifiant presupune îndeplinirea mai multor sarcini date utilizatorului de către administrator, pe parcursul a 50 de zile. Utilizatorul trebuie să posteze fotografii şi alte dovezi că a dus la bun sfârşit toate sarcinile.

La sfârşitul celor 50 de zile, câştigi jocul prin sinucidere, este concluzia morbidă la care au ajuns investigaţiile autorităţilor.

Se pare că jocul, care atrage tot mai mulţi adolescenţi, a început în Rusia, iar fotografiile şi dovezile care determina câştigarea jocului sunt postate pe reţeaua de socializare VKontakte, un fel de Facebook rusesc.

Acelaşi joc se face responsabil şi pentru moartea prin spânzurare a unui adolescent de 17 ani din Codlea, Braşov… cel puţin aşa spun cei din anturajul tânărului pe reţelele de socializare. Tânărul a fost găsit spânzurat într-o pădure. Cu toate acestea, autorităţile nu au făcut nicio legătură între sinuciderea adolescentului şi jocul Balenă Albastră.

De ce se numeşte Balenă Albastră? Încă nu s-a găsit un răspuns concret în acest sens. Una dintre explicaţii ar fi legată de faptul că balenele albastre ar avea uneori un comportament suicidal, eşuând la mal.

Citeşte şi: Detalii cutremurătoare! Mesajele tinerilor care s-au sinucis în urma jocului „Balena Albastră”!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ