Bănăţencele şi oltencele şi-au dat mâna şi au înşelat mai multe persoane prin metoda „Accidentul”

247

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii cărășeni au reușit destructurarea unei grupări specializate în înșelăciuni prin metoda ”Accidentul”. În cadrul acțiunii au fost efectuate percheziții în Timiș și Olt, la domiciliile unor persoane suspecte, dar și în penitenciarul din Galați.

Polițiștii municipiului Caransebeș au continuat investigațiile în cazurile de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”, înregistrate de la începutul anului pe raza municipiului Caransebeș și a orașului Oțelu Roșu, în urma cărora 5 persoane au fost înșelate cu sumele de 31.400 de lei și 4.150 de euro.

Astfel, au fost efectuate 5 percheziții la locuințele unor femei din Timiș și Olt dar și în 3 celule ale penitenciarului din Galați. Au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, laptop-uri, documente și înscrisuri, dar și obiecte vestimentare.

Sub pretextul că rude apropiate persoanelor vătămate ar fi fost implicate în accidente rutiere, cei în cauză ar fi determinat victimele să înmâneze unor persoane necunoscute bani pentru îngrijiri medicale în țară sau în străinătate, de care ar fi avut nevoie cei dragi. Sumele de bani, a căror valoare totală depășește 50.000 de lei, ar fi fost ridicate de la locuințele victimelor.

Față de 3 persoane s-a luat măsura reținerii pentru de 24 de ore, ulterior fiind prezentate Judecătoriei Caransebeș, care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în dosarele penale înregistrate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ