Bănățeanul Mircea Criste, fost procuror general, nu va mai fi judecător la Tribunalul Uniunii Europene

1511

Comisia de selecție pentru desemnarea candidatului României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene s-a întrunit în perioada 18-19 februarie 2016, la sediul Ministerului Justiției, în vederea intervievării candidaților.
Membrii comisiei de selecție au decis, pe baza punctajelor obținute de candidați la proba interviului, nominalizarea directorului Institutului Național al Magistraturii, Octavia SPINEANU-MATEI, pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene
Nominalizarea următoarelor propuneri de rezervă: Norel ROSNER și Laura IVANOVICI.
Propunerile vor fi comunicate Guvernului, spre aprobare.

În prealabil, membrii comisiei de selecție au decis, în unanimitate, în urma verificării dosarelor de candidatură depuse până la data de 5 februarie 2016, admiterea la interviu a următorilor candidați (în ordine alfabetică): BULANCEA Diana Magdalena, CRISTE Mircea, DUMITRIU SEGNANA Eugenia Elena, IVAN CUCU Constantin-Virgil, IVANOVICI Laura Mihaela, POPESCU Andrei, ROSNER Norel, SPINEANU MATEI Octavia, STANCU Mirela și UNGUREANU Diana.

Printre cei 10, se poate observa cu ușurință numele lui Mircea Criste, născut la Reșița, fost profesor universitar la Universitatea de Vest Timișoara.
În mai 1997, a devenit primul director general civil al sistemului penitenciar.
După o carieră de judecător, până la Curtea de Apel Timișoara, a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, între 1998-2001.
După schimbarea din funcție, Mircea Criste a fost trimis ca ambasador al României în Macedonia (2001-2004).

Actualmente, Mircea Criste este adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul – armată, justiţie, poliţie, penitenciare.

LĂSAȚI UN MESAJ