2.2 C
Timișoara
miercuri 6 decembrie 2023

Banat Girls, la a treia remiză a sezonului. Trei cartonașe roșii încasate de echipa timișeană

Banat Girls și CSM Alexandria au încheiat la egalitate, 3-3, duelul din etapa a XI-a a Superligii de fotbal feminin.
Formația timișeană a început bine partida, iar în minutul 8, după un corner al Alexandrei Hornea, mingea a ajuns la Tatiana Peșterean, căpitanul din această rundă, care i-a pasat Laurei Desmerean, iar aceasta a trimis în plasa.
Cinci minute mai târziu, Maria Cortina a scăpat singură spre poarta echipei oaspete și a făcut 2-0 după o cursă de aproape 40 de metri. Fotbalistele timișene au mai ratat alte două bune oportunități până la finalul primei părți, prin Laura Desmerean și Mihaela Cătărău. Și cum în fotbal ocaziile câteodată se răzbună, fotbalistele teleormănene au redus din diferență la chiar ultima fază a primei părți prin Iustina Rezeanu.
Începutul părții a doua a fost echilibrat, până în minutul 57, când fotbalista noastră, Tatiana Peșterean, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminată. La faza imediat următoare Alexandra Nica a executat perfect o lovitură liberă și s-a făcut 2-2. Fetele pregătite de Liviu Ivasuc nu s-au descurajat și au mai înscris o dată prin Nicol Dincă-Vuia, după o lovitură de la colț. Avantajul a durat doar două minute, oaspetele reușind din nou egalarea, prin aceeași Alexandra Nica.
Până la finalul întâlnirii, Banat Girls putea obține victoria, dar Nicol Dincă Vuia a trimis în ultimele minute cu capul peste poarta Alexandriei, iar Cristina Sucilă a trimis puțin pe lângă stâlpul din stânga.
Echipa noastră a încheiat meciul și cu alte două roșii încasate de antrenorii Alexandru Cheltuială și Călin Frunză, pentru proteste.

„Puteam înante de pauză să facem 3-0, în loc să fie atente fetele am luat golul de 2-1. În a doua repriză a venit ușor peste noi, am luat și roșu și deja a devenit mai greu meciul. Se putea obține mai mult cu siguranță, dar cred că am tratat meciul prea ușor, superficial și ne-am crezut învingătoare dinainte. Am fost prea moi. Cu siguranță în meciurile viitoare se va schimba atitudinea și vom continua să ne luptăm. Se pare că nu avem probleme cu adversarii din primele 4 locuri, ci cu cei de pe ultimele poziții”,
a spus la final antrenorul timișean Liviu Ivasuc.

„După cum s-a desfășurat a fost un meci destul de echilibrat, cu multe goluri, cu multe ocazii de ambele părți. Concluziile sunt ca ambele echipe putem mai mult decât am arătat. Ne trebuie mai multă încredere. Ar fi trebuit să gestionăm altfel anumite situații, mai ales că în ultimele minute am jucat și cu un om în plus și probabil ne-am pierdut luciditatea în unele momente și puteam să obținem mai mult din acest joc. Dar, una peste alta, este bine că am reușit să plecăm neînvinși din Banat. Probabil este un punct care ne ridică și moralul nostru”,
a spus la final antrenorul de la CSM Alexandria, Călin Pistolea.

Banat Girls: Rebeca Pavel – Carla Chișe, Nico Dincă-Vuia, Claudia Bistrian, Bianka
Granados, Laura Desmerean, Mihaela Cătărău (min.46, Elena Ruvila), Tatiana Peșterean (c), Alexandra Hornea (min.85, Cristina Sucilă), Larisa Grigore (min.60 Nicoleta Lazăr), Maria Corina (min.46, Melisa Șodinca).
CSM Alexandria: Patricia Jderu – Grabriela Rizea, Oana Dumitrache (c), Iustina Rezeanu, Roxana Serban, Claudia Pană, Cristina Tudorache, Alexandra Nica, Daniela Preda, Natalia Chera(min. 68, Mihaela Radu), Sara Mazilu(min.46, Mădălina Zanfir, min. 82 Maria Dumitru).
În runda viitoare, ultima înaintea pauzei pentru meciurile echipei naționale din Nations League, Banat Girls va juca în deplasare, împotriva Gloriei Bistrița.

Alte subiecte :

„Livada de vișini” și „Dragonul”, cele două spectacole TGST din închiderea oficială a Capitalei Culturale Europene la Timișoara

Teatrul German de Stat Timișoara are plăcerea de a vă invita la cele două spectacole - „Livada de vișini” și „Dragonul” – care se...

Bega Art Prize 2023

Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii a permis dezvoltarea unui număr mare de expoziții / teoretice cronologice tematice experimentale alternative...

Citește și :