Bălțile Jimboliei produc muzică de calitate nu doar țânțari

351

Jimbolia Electronic Music Festival a anunțat cu ceva vreme în urmă că va fi primul festival din zona de vest a țării axat în special pe trei direcții importante: Techno, Electro-Alternative şi Rap. Și-au propus să zgâlțaie scena muzicală adormită a zonei. După toate părerile le-a reușit din plin. Deși se ține de patru ani evenimentul, anul acesta a fost cu adevărat de povestit la nepoți. Cine nu a fost la baltă la Jimbolia nu există în muzica electro.

În acest sfârșit de săptămână bălţile de lângă Jimbolia au fost luate cu asalt de multe mii de amatori de distracție și de muzică de club electronică. Numele mari ce au atras tinerii au fost fără îndoială James Zabiela şi Matthias Tanzmann. Dar și ceilalți artişti ce au pătruns printre bălți au fost unul si unul: Dj Sfera, Rapala, Kool, Injektah, Mi-Tzu, sau Monika Kruse. James Zabiela a câştigat concusul “Bedroom Bedlam Competition” organizat de prestigioasa publicaţie “Muzik Magazines” și a devenit în scurt timp unul din cei mai aplaudați artiști din noua generație.

zabielaEst germanul Matthias Tanzmann este unul din cei mai ascultați DJ, cunoscut în toată lumea, dar nu a fost încă pe o scenă din partea noastră de țară. În general performează în genurile deep şi tech house cu care încinge atmosfera la Circo Loco, unde este rezident.
Berlineza Monika Kruse a început în 1991 ca DJ cu o rezidență într-un mic bar, și după un deceniu a avut un public de un milioane și jumatate de oameni în cadrul Love Parade. În 2015 a participat și la Tomorrowland.

matthiasÎn afară de primii doi uriași ai muzicii au mai putut fi ascultați și: Dennis Ferrer, Jay Lumen, Ali Nasser, Andre Hommen, Argatu, Basska, Charles Ramirez, CTC, DBDZ, Deborah de Luca, Dejan Milicevic, Dennis Ferrer, Dj Sfera, Edwerd, Gojira & Planet H, Golan Live, High Kulture, iO ( Mulen ), James Cole, K-lu, Karmon, Kojok, Kool, Lea Dobricic, Macanache, Mano Andrei, Marko Nastic, Mighty Boogie, Mirror States, NTFO, Otherside Live, Pat Duff, Punu, Rhadow, Silat Beksi, Stimming Live, Subcarpati, Suciu, Tania, Ulises și Vladimir Aćić, CTC şi Macanache.

JEMF are o poziție de excepție. La doar cațiva kilometri se află frontiera Serbiei și nici Ungaria nu este prea departe. Chiar au sosit artiști din cele două țări vecine ca Lea Dobricic, Marko Nastik, James Cole şi Pat Duff.

Cluberii din mai multe țări au putut ajunge destul de ușor. Singura mare problemă s-a dovedit a fi cazarea. Cei ce au dorit să folosească un camping sau un hotel au avut o surpriză. Și nu neapărat plăcută. Ia hotelul de unde nu-i. Minunatele programe turistice ce promit multe sunt doar vorbe în vânt. Doar autocarele ce făceau naveta din oră în oră între Timișoara și Jimbolia au mai salvat situația.

55 de artişti şi 48 de ore de muzică non-stop a fost un adevărat maraton de muzică pentru toți ,,electroniștii”, iar Jimbolia Electronic Music Festival a arătat că și la noi se poate organiza un eveniment de amploare internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ