Baloane și aplauze pentru pacienți și medici, la Timișoara

615
Ziua Mondială a Pacientului a fost marcată și la Timișoara. În fața Spitalului Județean Timișoara, cadrele medicale au lansat în aer baloane portocalii și și-au aplaudat colegii din linia I de luptă cu pandemia de coronavirus.
Zeci de baloane colorate s-au înălțat în fața unității sanitare, în aplauzele celor prezenți. De asemenea, cadrele medicale au purtat banderole portocalii pe brațe pentru a marca această zi. „Personal medical în siguranță, pacienți în siguranță”, acesta este sloganul din 2020 ales de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a marca pe 17 septembrie – Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.
Tema a fost stabilită de OMS după ce “pandemia de SARS-CoV-2 a dezvăluit provocările și riscurile uriașe cu care se confruntă personalul medical, de la infecții asociate asistenței medicale, la stigmat, boli și chiar deces. Mai mult, lucrul în medii stresante face ca lucrătorii din sănătate să fie mai predispuși la erori care pot duce la afectarea pacientului.
Prin urmare, Ziua Mondială a Siguranței Pacienților 2020 are ca temă: Siguranța lucrătorilor din sănătate: o prioritate pentru siguranța pacientului”, se arată pe pagina dedicată evenimentului.

2 COMENTARII

  1. Domnul manager stie sa dea cu baloane si sa isi urmărească propriul interes. Dar sa se zbată pentru angajații spitalului….. Guvernul a alocat niste stimulente, si niste sporuri. Dar dansul face pe interrsantul si nu spune nimic . El da vina pe casa de asigurări ca nu sau virat banii. Dar de ce nu spune acest lucru în presa??? Da doar bine pe sticlă. Lumea asa vorbește ca noi am fost plătiți. Dar de fapt fluturasul arata la fel.

  2. Mare adevar.Conducerea umbla numai cu minciuni.Asteptam de 7 luni de zile banii pt stimulentul de Covid.Ce sa mai vorbim de cei 30% care trebuia sa ii incasam incepand cu 16 Martie 2020.Unde este „”SIGURANTA PACIENTULUI”” cand in spital nu ai un circuit care sa fie conform cu Protocolul pentru Covid 19?????

LĂSAȚI UN MESAJ