1.3 C
Timișoara
joi 7 decembrie 2023

Bagheta lui Merlin te farmecă la a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Sub baghetalui Merlin”!

Au mai rămas câteva zile până când imnul Festivalului Internațional de Animație „Sub baghetalui Merlin” se va auzi din nou. Festivalul marchează în acest an o ediție specială, o intervenție culturală relevantă, cred organizatorii, în spațiul cultural al Timișoarei 2023-

Capitală Europeană a Culturii. Evenimentul care se întinde pe durata unei săptămâni va începe duminică, 1 octombrie 2023, cu un spectacol la sediu, Doctorul Aumădoare, de la ora 11și un eveniment stradal care se va desfășura în Piața Unirii, de la ora 17, când toți timișorenii sunt invitați la Hathi, un spectacol cu elefantul care a făcut ocolul Europei și a fost aplaudat de mii de spectatori, creat și susținut de Centre de titelles, Lleida, Spania.La finalul zilei, Teatrul „Merlin” prezintă, la sediul C.J. Timiș, în sala multifuncțională, de la ora 18, spectacolul City of Lights, cea mai recentă premieră a teatrului gazdă despre orașul Timișoara, văzut prin ochii celor care îl iubesc. Programul complet al întregului festival îl găsiți alăturat.

Vă asigurăm că și propunerile din acest an sunt foarte atractive: 15 trupe de teatru, 17 spectacole. Nu lipsesc nici alte activități și evenimente: actorul și muzicianul

Alex Ștefănescu care susține un „altfel de concert”, iar artistul fotograf Alin Zelenco ne propune o expoziție intitulată “În spatele cortinei – punte între generații”.

Puteți să alegeți din zecile de titluri prezente în program atât spectacole pentru copii foarte mici: Pic, Capra cu trei iezi, Cenușăreasa, Fata babei și fata moșneagului, Doctorul

Aumădoare, Cei trei purceluși, Povestea lui Muck cel mic, Pescărușul Folly din orașul pisicilor, cât și pentru cei mai măricei: Micul Prinț, Harap Alb – Play Again, ȚARA

RUTABAGA. Hoinăreală în zigzag sau Cufărul celor 7 pitici. Pentru tineri oferta de spectacole se focusează pe spectacolul Regele moare, prezentat de Teatrul de Animație Tăndărică,

București, iar pentru întreaga familie vă propunem Alma, superbul spectacol al companiei de teatru „La Bú Teatre”, Spania, Lampio și grăuntele de lumină, Sarea în bucate sau Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)și spectacolul Hathi, de care pomeneam la început.

Spectacolul Cenușăreasa se va juca în limba maghiară, iar spectacolul Pic și spectacolul Alma sunt nonverbale.

Festivalul International de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, este susținut de Consiliul Județean Timiș, motiv pentru care am ales ca primul spectacol jucat de noi să fie chiar în sediul CJTimiș, în Sala Multifuncțională.

Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” este un prilej extraordinar pentru copii și tineri să vadă spectacole noi, de mare valoare artistică, multe dintre ele fiind apreciate și la alte festivaluri, este un prilej pentru profesioniști de întâlnire și schimb de experiență și un prilej pentru întreaga familie de a petrece momente de calitate.

Vă invităm, așadar, ca, timp de o săptămână, să mergeți la teatru. Acum este foarte ușor, mai ales că biletele se pot achiziționa și online, iar spectacolele Hathi din Piața Unirii și

City of lights din Sala multifuncțională a CJTimiș au vizionare gratuită. Cu siguranță, fiecare va găsi o poveste care să-i fie pe plac, gazda binevoitoare fiind însuși Merlin care vă așteaptă cu drag și emoție între 1 și 8 octombrie 2023, pentru că orice copil care se lasă fermecat este un copil inspirat de vise.

PROGRAM:

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE ANIMAȚIE „SUB BAGHETA LUI MERLIN”

ediția a VIII-a

1- 8 OCTOMBRIE 2023, TIMIȘOARA

PROGRAM

Duminică, 1 octombrie 2023

Ora 11:00 – Doctorul Aumădoare, 60 min. 4+

Teatrul „Regina Maria”, Oradea, Trupa Arcadia (locatie Teatrul „Merlin”)

Ora 17:00 – Hathi, 45 min. all family

Centre de titelles, Lleida, Spania (în Piața Unirii / în caz de vreme nefavorabilă – în Sala Multifuncțională a CJTimiș)

Ora 18:00 – City of Lights, 60 min. 8+

Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Timișoara (locatie Sala Multifuncțională a C.J. Timiș)

Luni, 2 octombrie 2023

Ora 10:00 – Capra cu trei iezi, 45 min. 3+

Teatrul Municipal Baia Mare (locatie Casa Tineretului)

Ora 18:00 – Micul Prinț, 75 min. 9+

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong”, Sibiu (locatie Teatrul German de Stat)

Marți, 3 octombrie 2023

Ora 10:00 – Sarea în bucate, 70 min. all family

Teatrul de Păpuși Brăila (locatie Casa Tineretului)

Ora 18:00 – Harap Alb – Play Again, 90 min. 12+ , Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver“, Galați (locatie Teatrul German de Stat)

Miercuri, 4 octombrie 2023

Ora 10:00 – Pic (spectacol nonverbal), 45 min. 3+, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, Craiova (locatie Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”)

Ora 12:00 – Cei trei purceluși, 50 min. 5+ , Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret „Imaginario”, Ploiești (locatie Casa Tineretului)

Ora 18:00 – Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor), 70 min. 5+, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad, Trupa Marionete (locatie Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”)

Joi, 5 octombrie 2023

Ora 10:00 – Lampio și grăuntele de lumină, 55 min. all family, Teatrul de Vest Reșița (locatie Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”)

Ora 13:30 – Fata babei și fata moșneagului, 45 min. 2+, Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj-Napoca (locatie Teatrul „Merlin”)

Ora 18:00 – Povestea lui Muck cel mic, 45 min. 4+ , Teatrul de Păpuși „Prichindel”, Alba Iulia (locatie Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”)

Vineri, 6 octombrie 2023

Ora 10:00 – Cenușăreasa (spectacol în limba maghiară), 60 min, 4+, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Timișoara (locatie Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, sala Studio)

Ora 18:00 – Pescărușul Folly din orașul pisicilor, 50 min. 4+, Teatrul pentru Copii „Arlechino”, Brașov (locatie Teatrul „Merlin”)

Sâmbătă, 7 octombrie 2023

Ora 11:00 – ȚARA RUTABAGA. Hoinăreală în zig-zag, 70 min. 6+ , Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Timișoara (locatie Teatrul „Merlin”)

Ora 18:00 – Regele moare, 60 min. 16+, Teatrul de Animație „Țăndărică”, București (locatie Teatrul „Merlin”)

Duminică, 8 octombrie 2023

Ora 11:00 – Cufărul celor 7 pitici, 60 min. 3+, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Timișoara (locatie Teatrul „Merlin”)

Ora 18:00 – ALMA, 40 min. 2+, „La Bú Teatre”, Spania (locatie Teatrul „Merlin”)

Ora 19:00 – Alex Ștefănescu – altfel de concert, 13+ (locatie Teatrul „Merlin”)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte subiecte :

Concert de muzică rock și spectacol cu 250 de drone, joi în Iulius Town

Un an plin de evenimente dedicate culturii, în toate formele sale, care au reunit generații și care ne-au demonstrat că arta...

Liberalii se bat cu pesediștii care să le dea mai mulți bani profesorilor! Aceștia ar putea avea salariile majorate cu 20 la sută de...

Liberalii, susținuți de ministrul Finanțelor Marcel Boloș intenționează să propună în bugetul de stat o majorare de 20% a salariilor profesorilor din 2024, susțin...

Citește și :