Bacul ce leagă România de Serbia, înaugurat în prezența lui Miodrag Belodedici

199

De astăzi, au început cursele regulate cu bacul Baziaş 4, care leagă Moldova Nouă de oraşul sârbesc Golubac. Bacul care leagă România de Serbia pe Dunăre a început să transporte oamenii de la Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, la Golubac.

Vor fi două curse din Moldova Nouă, cu plecări la orele 9.00 şi 14.00, şi tot două de la Usjie, cu plecări de orele 10.30 şi 15.30.

La inaugurarea bacului a fost prezent şi Miodrag Belodedici, legendă a fotbalului românesc şi sârbesc, jucătorul care a câştigat Cupa Campionilor cu Steaua Bucureşti şi Crvena Zvezda Beograd. Belodedici, originar din comuna cărăşeană Socol, a venit la invitația primarului din Moldova Nouă, Adrian Torma.

Bacul Baziaş 4 poate transporta 20 de autoturisme şi 50 de călători.

Turiştii români pot vizita oraşul şi cetatea Golubac, mănăstirea Tuman, pot mânca la un restaurant cu specific sârbesc de pe clisura Dunării, dar pot să viziteze şi oraşul Veliko Gradişte.

Proiectul a costat 2,3 milioane de euro, iar finanțarea a venit prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ