Bacalaureat 2016 în Timiș. Doar 63,25% dintre elevii timișeni au promovat examenul-VIDEO

349

Elevii din județul Timiș au atins un procent de promovabilitate satisfăcător. Anul acesta, după cum arată procentajul, mai mult de 50% dintre elevii timișoreni au trecut cu bine examenul de Bacalaureat. Candidații care s-au înscris la acest examen și care au promovat, în cele din urmă, se declară fericiți și în același timp puțin dezamăgiți. Mulți dintre elevii timișoreni au așteptat rezultatele cu sufletul la gură. Astfel, candidații și-au exprimat indignarea în ceea ce privește ora la care s-au afișat rezultatele, precum și modul în care lucrările au fost corectate.

”Am așteptat foarte mult după rezultate. Nu au respectat ora. Am aflat rezultatele de pe internet”, spune un proaspăt absolvent.

Unii susțin că evaluatorii din cadrul examenului au fost mult prea drastici: ”Nu mă așteptam să iau o notă așa mică. Profesorii m-au sancționat prea mult”, spune un absolvent.

”Din punctul meu de vedere notele la germană au fost mult prea mici. Cum se poate una ca asta, când noi am terminat această specializare”?, declară uimită o altă absolventă.

Prof. Mihaela Petrov, inspector școlar general adjunct, dezvăluie următorul procentaj oficial de promovabilitate, în urma examenului de Bacalaureat din 2016: ”Promovabilitatea pentru candidații din serie curentă și din serie anterioară este de 63,25%. Un calcul făcut, care privește doar candidații din seria curentă, se raportează la un procent de 69,80%. Însă noi ne raportăm la primul procent, în județul Timiș. Așteptăm și rezultatele la nivel național, pentru a avea un reper. Toate etapele din cadrul examenului s-au desfășurat în condiții bune. Am luat cataloagele, le-am distribuit centrelor și fiecare centru a afișat rezultatele la ora 13.00. Așa ni s-a comunicat și nouă de la minister. Cred că acum, măcar unii dintre elevi sunt liniștiți”.

LĂSAȚI UN MESAJ