Avram Iancu s-a retras de la maratonul artic din cauza unor probleme medicale

79

O durere puternică apărută la gamba piciorului drept a reprezentat cauza pentru care bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, a fost nevoit să se retragă vineri din ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, potrivit unui anunţ postat sâmbătă, pe pagina sa de socializare, de polisportivul din Valea Jiului.

Iancu a arătat că, din cauza faptului că şchiopăta foarte tare şi avea dureri mari, nu ar fi reuşit să se încadreze în timpul de concurs stabilit de organizatori, motiv pentru care a decis să nu mai continue cursa.

Acesta explică faptul că la kilometrul 11 al cursei a simţit o durere puternică, dar a reuşit să treacă de punctul de control de la kilometru 37, Arctic Circle, pe locul al treilea din concurs.

Ulterior, medicul care i-a văzut piciorul i-a spus că depinde de el dacă doreşte să continue, moment la care Iancu a realizat că nu se va putea încadra în timpul impus de organizatori şi a luat decizia să se retragă din cursă.

„Şchiopătam vizibil, cu dureri mari. Mă cunosc! Am realizat că rana nu este recuperabilă într-un timp scurt. Am ajuns în starea în care voinţa celor mai dârji oameni de pe planetă, cumulată la un loc, nu m-ar fi putut duce până la linia de sosire, în timpul impus. În această situaţie, am luat cea mai bună decizie: retragerea din cursă. Aşadar, nu competiţia m-a învins, ci am fost trădat de propriul organism; când îmi era lumea mai dragă şi când totul decurgea conform cu planul de acasă. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere. În viaţă trebuie să acceptăm cu demnitate înfrângerile şi să privim cu optimism spre viitor”, scrie Avram Iancu.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a cursei, din cauza condiţiilor dure, au fost nevoiţi să se retragă din concurs mai mulţi competitori, printre care şi românii Polgar Levente şi Florentina Iofcea. Astfel, în cursă a mai rămas un singur român din cei patru care au luat startul la actuala ediţie, Tiberiu Uşeriu, care se afla în fruntea celor de pe traseu.

Startul în ultramaratonul 6633 Arctic Ultra a fost dat joi seara în Eagle Plains (Canada), concurenţii trebuind să străbată cei 617 kilometri ai cursei în cel mult opt zile, la temperaturi care pot scădea până la minus 50 de grade Celsius. Finalul cursei este programat la Tuktoyaktuk. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ