Avocat, fost candidat de Timișoara pentru Camera Deputaților, trimis în judecată pentru înșelăciune

3193

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului GOCIU ADRIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune (3 acte materiale, din care unul în formă consumată şi doua în forma tentativei).

În perioada februarie 2013 – august 2014, inculpatul Gociu Adrian, în calitate de avocat în cadrul Baroului Timiş, fost candidat independent la alegerile parlamentare din 2012 pentru Camera Deputașilor, a depus în trei dosare înregistrate pe rolul instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Timişoara mai multe chitanţe ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja soluţionate, cu scopul de a induce în eroare  instanţa cu privire la achitarea taxelor de timbru.
Într-unul dintre dosare, care a parcurs faza de judecată în fond şi în apel, chitanţele depuse de inculpat au fost în cuantum de 1000 de lei, instanţa fiind indusă în eroare în ceea ce priveşte plata taxei de timbru în această cauză.
Cu privire la această sumă, persoana vătămată, Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 550 lei,  reprezentată de procentul de 55 % din cuantumul taxei de 1000 lei care se face venit la bugetul local.
În celelalte două dosare în care inculpatul a depus chitanţe ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja soluţionate, faptele sunt în forma tentativei, cuantumul sumelor reprezentând taxele de timbru este de 11.655,78 lei şi respectiv 312 lei.
Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Curţii de Apel Timişoara.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi interesanta sursa dvs avand in vedere ca pe portalul instantelor de judecata nu apare inca integistrat acest dosar…

LĂSAȚI UN MESAJ