Avocat bătut și amenințat cu moartea. Ar fi ”deranjat” un fost polițist

273

Un avocat din Craiova, în vârstă de 45 de ani, a sesizat Poliţia despre faptul că a fost lovit şi ameninţat de către doi tineri, doi bărbați de 29 şi 31 de ani, ambii din Craiova, județul Dolj.

„Din primele date obţinute, poliţiştii au stabilit faptul că infracţiunile sesizate ar fi fost comise împotriva unui avocat şi ar fi avut legătură cu exercitarea profesiei acestuia”, a declarat Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, citat de Mediafax.

Potrivit presei locale, Eugen Fabian Ruican (FOTO) este numele avocatului și ar fi fost bătut doar de o singură persoană, fratele unui fost polițist, I.D., de la Secția 3. Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de astăzi, în fața cabinetului său de avocatură din centrul Craiovei.

În acest moment, avocatul se află la Spitalul Județean din Craiova, unde i se fac investigații.

„Sunt în spital. Am avut o clientă la mine în birou, astăzi, care este cercetată penal într-un dosar al DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – n.r.) Craiova, pentru trafic de minori și trafic de persoane. Ea, la rândul ei este traficată sau a fost traficată, până acum o săptămană, de un fost polițist din cadrul Secției 3 și de fratele acestuia. După ce am avut niște discuții în prealabil, ieri, cu clienta mea, în sensul de a formula o plângere la DIICOT, am fost sunat în dimineața aceast de I.D. și amenințat că mă va prinde și îmi va rupe picioarele. Ulterior, după-amiază, când a venit doamna la birou, când am ieșit din birou, fratele lui care știa că am niște probleme mai vechi la genunchiul drept, a venit și mi-a aplicat o lovitură în zonă genunchiului și cred că mi-a rupt piciorul. Mi-a zis că, dacă nu mă potolesc, o să mă omoare’, a declarat Eugen Ruican, avocat, pentru Ziarul de Craiova.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ultraj judiciar, în acest caz, urmând ca acesta să fie declinat unităţii de parchet competente.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ