Avize de construire ilegale în Timișoara? O asociație trage un semnal de alarmă

117

Controverse pe marginea unui proiect imobiliar din zona Calea Șagului! Membrii Asociației Salvați Patrimoniul Timișoara susțin că Primăria municipiului a eliberat avize pentru construire pe un teren ce nu suportă construcții. Potrivit PUZ-ului avizat de autorități, pe strada Dumitru Kiriac, nr. 17A, ar urma să se ridice un bloc de locuințe. Se pare că localnicii din zonă nu sunt de acord, iar documentele arată că pe teren nu se poate construi.

”Conform Regulamentului Local de Urbanism al Municipiului Timisoara si a planselor aferente de pe site-ul primariei, terenul la care studiul de opurtunitate face referire si este supus dezbaterii publice, are interdictie definitva de construire (…) În concluzie, cvartalul mentionat de pe strada Dumitru Kiriac nr. 17A are interdictie defintiva de construire, fapt stiut si de cei de la Directia de Urbanism. Studiul de opurtunitate nici nu trebuia luat in discutie de Directia de Urbanism. Solicitam clarificari in acest sens”, transmit membri asociației amintite mai sus. Mai mult decât atât, terenul vizat are și el o situație judicică neclară. Potrivit informațiilor asociației, când a fost retrocedată parcela, s/a inclus și o bucată din stada publică. ”Situatia parcelei retrocedate in care beneficiarul doreste sa realizeze o investitie nu este clara am putea spune chiar misterioasa, din aceasta parcela ce a fost retrocedata unei familii face parte si o bucata din strada Kiriac(?!). La care se mai adauga, ca cel care a achizionat acea parcela, chiar imediat dupa retrocedare la momentul respectiv era functionar public, iar in declaratia sa de avere nu apare nici terenul, nici sumele incasate in urma vanzarii terenului catre beneficiar”, mai spun cei de la Salvați Patrimoniul Timișoarei.

Membrii asociației atrag atenția autorităților competente să verifice toate cele semnalate de ei. Le cer, de asemenea, să nu trimită proiectul spre avizare în plenul Consiliului Local până aceste elemente nu sunt clarificate.

”Din motivele enumerate mai sus avem suspiciunea ca s-au produs fapte ilegale si ca ceea ce am relatat noi, trebuie, verificat de Directia Juridica a Muncipiului Timisoara cu atentia cuvenita si solicitam ca acest Proiect de Hotarare sa fie retras pana se vor clarifica cele solicitate de noi”, transmit volutarii ONG-ului.

Dezbaterea pe acest PUZ va avea loc joi, 19 iulie, de la ora 14:00, la Primăria Timișoara. Proiectul se numește „Bloc locuințe colective” pe str. Dumitru Kiriac nr. 17A.

LĂSAȚI UN MESAJ