Aveți grijă cu cine vă faceți prieten! Metoda ,,Împrietenire” i-a lăsat pe români fără sute de mii de lei

180

Poliţiştii din Constanța, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 17 percheziţii la persoane bănuite de furt calificat prin metoda ,,Împrietenire”. 15 persoane au fost reținute.

La data de 13 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în județele Galați, Brăila și Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat prin metoda ,,împrietenire – oferire produse cosmetice/detergenți”.

Metoda mai sus precizată constă în faptul că suspecţii se dau drept furnizori de servicii, precum de deratizare – spre exemplu sau de verificare a ţevilor de gaz, motiv pentru care pătrundeau în locuinţe, vorbeau cu victimele, le căpătau încredrea şi apoi erau lăsaţi singuri să-şi facă treaba.

În sarcina membrilor grupării au fost reținute, în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, comiterea a 33 de infracțiuni de furt calificat, fapte comise în județele Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și în București.

 Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

Şi şi-o făceau, dar în sensul că furau tot ce li se părea de valoare. Victimele erau alese, cele mai căutate fiind cele vârstnice şi care locuiau singure.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

În urma administrării probatoriului, 15 persoane au fost reținute și încarcerate în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care sunt cercetate 18 persoane.

sursă: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ