Avertismentul ministrului educației! Ce se va întâmpla cu predarea cursurilor în caz de forță majoră

119

Cursurile din școli se suspendă de vineri și până marți în unitățile în care se organizează secții de votare. Monica Anisie, ministrul educației a declarat pentru Edupedu că orele vor continua, însă în sistem online. Oficialul a anunțat că a introdus în premieră, prin Regulamentul de organizare a școlilor, prevederea potrivit căreia “orice suspendare a cursurilor va presupune continuarea învățării în sistem online”.

„Dacă nu există posibilitatea realizării cursurilor online, dacă un copil nu are un dispozitiv la care să se conecteze pentru orele online, atunci profesorii trebuie să ofere resursele educaționale necesare pentru continuarea învățării, cum sunt fișele de lucru sau alte tipuri de resurse”, a precizat Monica Anisie, pentru Edupedu.ro.

Monica Anisie a precizat că orele vor continua, însă în sistem online. Oficialul a anunțat că a introdus în premieră, prin Regulamentul de organizare a școlilor, prevederea potrivit căreia “orice suspendare a cursurilor va presupune continuarea învățării în sistem online”.

Ministrul educației, Monica Anisie, a mai spus că în toate județele se aplică hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, hotărâre pe baza căreia s-a emis ordinul de ministru prin care sunt suspendate cursurile față în față din unitățile de învățământ în care sunt organizate secții de votare.

“Deși activitățile față în față nu se vor mai desfășura în spațiul școlii, acestea vor avea loc în spațiul online. Deci pentru prima dată în atâția ani de zile în care au fost suspendate cursurile, se continuă învățarea în sistem online”, a precizat Anisie pentru Edupedu. Ministrul educației a anunțat că prevederea a fost introdusă în noul Regulament de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP).

“De acum înainte, orice suspendare a cursurilor va presupune continuarea învățării în sistem online”, a mai explicat oficialul.

Sursa: www.libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ