Avem vaporaşe pe Bega, dar nu ştim cum putem să ne plimbăm cu ele-VIDEO

1152

Autorităţile locale se laudă că au reuşit să implementeze la timp proiectul de modernizare a malurilor canalului Bega fără să fie penalizate de Uniunea Europeană. În cadrul acestui proiect au fost aduse şi cele 7 vaporaşe atât de mult promise de administraţia oraşului. Dar ambarcaţiunile nu funcţionează după un program normal şi nici nu au fost încă incluse în sistemul de transport public aşa cum ar fi trebuit.

Momentan, vaporaşele se plimbă pe Bega uneori şi plimbă lumea gratuit. Totul pentru teste. Însă programul exact nu îl cunoaşte nimeni. Orarul nu este afişat nici pe site-ul Primăriei Timişoara şi nici pe cel al RATT.

„Am avut emoţii pentru că aşa cum se întâmplă pe orice proiect şi pe acesta au intervenit lucruri neprevăzute care ne-au creat probleme. Nu le putem pune în convoi pentru că nu avem cum să le prindem. La ora actuală cred că sunt patru aici şi 3 în Iosefin. Nu au un program, rămân în continuare acele curse gratuite pentru cetăţeni pentru testare. Încă mai sunt necesare unele aprobări, dar nu cunosc birocraţia domeniului”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Reabilitarea malurilor canalului Bega a fost un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi are o valoare de 50 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ