Avarie în rețeaua de furnizare a energiei electrice, provocată de un muncitor

57

Timișorenii care locuiesc în cartierul Fratelia din oraș au rămas, vineri dimineața, fără energie electrică. Asta, pentru că sistemul de furnizare a curentului a fost avariat de un muncitor care s-a apropiat prea mult cu mașina de serviciu de liniile de înaltă tensiune. Din fericire, muncitorul nu a fost rănit, deși exista riscul de electrocutare.

”Vineri, 11 octombrie 2019, a fost înregistrat un incident produs în proximitatea instalațiilor de înaltă tensiune din gestiunea E-Distribuție Banat. Astfel, în jurul orei 8:20, în apropierea stației de transformare Timișoara, din cauză că un utilaj de construcții s-a apropiat prea mult de linia electrică de înaltă tensiune, s-a amorsat un arc electric, în urma căruia a fost afectată alimentarea cu energie electrică a consumatorilor deserviți de stațiile de transformare Azur, respectiv Fratelia. Din fericire, persoana aflată în autoturismul utilitar nu a fost afectată de acest incident. Specialiștii E-Distribuție Banat au intervenit rapid, astfel că realimentarea consumatorilor afectați a fost posibilă prin preluarea pe alte surse disponibile, în scurt timp de la producerea evenimentului”, a transmmis Biroul de presă al Enel.

Furnizoul de energie electrică reamintește tuturor persoanelor fizice, dar și companiilor, să acorde o atenție sporită în situația în care derulează diverse activități în preajma rețelelor de distribuție a energiei electrice. Indiferent de tipul de instalație în preajma căruia se efectuează aceste lucrări, pot avea loc incidente neplăcute în cazul în care distanțele de siguranță nu sunt respectate.

LĂSAȚI UN MESAJ