Avantajele si dezavantajele mersului cu cortul

222

Sunt o mulțime de oameni care se simt minunat în mijlocul naturii, iar campatul reprezintă una dintre cele mai plăcute modalități de cazare pentru astfel de persoane. Însă, o astfel de alegere nu are doar avantaje, ci și dezavantaje. Și despre unele și despre altele vom vorbi puțin în cele ce urmează.

Avantaje

Te bucuri din plin de natură – dacă te simți minunat atunci când îți petreci timpul în natură, dacă te relaxează acest lucru și îți aduce cu adevărat liniștea, trebuie să încerci o experiență de campare. Vei adormi și te vei trezi sub cerul liber și te vei bucura, cu adevărat, de tot ce înseamnă iarbă verde, munte, mare sau orice altceva e dintr-un astfel de peisaj.

Faci economie de bani – din moment ce alegi să mergi cu cortul, nu va mai trebui să dai bani pe cazare. Mai sunt locuri special amenajate în care se plătesc diverse taxe, însă, tot ieși mai ieftin decât cu alte variante.

Ai multiple beneficii pentru sănătate – de-a lungul timpului, specialiștii au dovedit faptul că statul la cort pentru anumite perioade vine cu o serie de avantaje care se resimt asupra sănătății – vindecă insomnia, deoarece nu mai ești expus la lumina artificială, crește rezistența mușchilor și a vitezei, pentru că organismul produce mai multe globule roșii sau reduce durerile de spate, deoarece se doarme pe suprafețe dure.

Poți cunoaște oameni noi, cu aceleași pasiuni și tine – în general, în zonele de campare mai sunt și alte persoane și cu siguranță te vei bucura să socializezi cu ele și să-ți faci noi prieteni care îndrăgesc să-ți petreacă timpul în acest mod.

Dezavantaje

Vremea îți poate strica planurile – din păcate, nu poți merge cu cortul oricând, deoarece planurile îți pot fi date peste cap cu ușurință de condițiile meteo. Nu va fi confortabil să faci asta când plouă, când e vânt sau când temperaturile sunt foarte scăzute.

Poți fi deranjant de insecte și animale – dacă ai o problemă cu micile insecte pe care le poți găsi în natură sau dacă ți-e frică de animalele sălbatice care ar putea da târcoale, o astfel de activitate nu va fi prea relaxantă pentru tine.

Trebuie să improvizezi o baie – nu e foarte simplu să mergi la toaletă sau să te speli atunci când alegi să campezi. Nu e nimic prea comod din acest punct de vedere, dar, vei găsi cu siguranță soluții.

Gătitul poate fi mai dificil – dacă vrei să stai mai multe zile într-un loc ceva mai uitat de lume, în mijlocul naturii, trebuie să ai la dispoziție și hrana necesară. Ar fi o idee să optezi pentru alimente neperisabile, dar ele nu sunt chiar cea mai bună variantă, dacă vrei să stai mai mult timp în camping. O variantă ar fi să ai aparate de gătit și de păstrat alimentele, pe care să le poți conecta la priza mașinii (dacă mergi cu mașina și o ai pe aproape) sau să le poți întrebuința pe acumulatori, butelie etc.

Trebuie să fii mereu pe fază – când dormi la cort trebuie să fii mereu cu ochii în patru. Poate în timp te vei mai relaxa, însă, la început vei vedea că fiecare foșnet îți va da emoții. Și, la urma urmei trebuie să dormi iepurește, deoarece nu se știe niciodată cine poate pătrunde în zona în care ți-ai instalat cortul.

Dacă ești de părere că dezavantajele nu sunt foarte importante pentru tine și că sunt aspecte peste care poți trece cu usurință, ce îți mai rămâne de făcut e să înveți să-ți alegi cortul potrivit, dar și locul în care să campezi. Detalii importante mai poți afla și de pe clovis.ro, la secțiunea “Camping”.

LĂSAȚI UN MESAJ