Autorizaţia de asigurare la incendiu pentru școli va trebui obţinută de primării

52
Ministerul Educaţiei îi degrevează pe directorii de şcoli de obţinerea autorizaţiei de asigurare la incendiu atunci când îşi depun actele pentru autorizarea şcolii. Concret, dosarul de acreditare nu va mai conţine şi autorizaţia de asigurare la incendiu, aşa cum se întâmpla până acum. Acest ultim document va trebui obţinut de către primării.
„Nu are de ce să sufere şcoala pentru a-şi putea lua acreditarea. Acreditarea ţine de actul educaţional în sine. Directorul e responsabil doar de autorizarea sau acreditarea şcolii. Au fost situaţii în care şcoli care erau deja acreditate de drept şi voiau să-i autorizeze o altă specializare nu puteau face acest lucru pentru că nu aveau autorizarea la incendiu, care presupunea o serie întreagă de lucrări”, a spus Florian Lixandru.

Acesta a precizat că autorizaţia de asigurare la incendiu va fi în continuare obligatorie.

„Şcolile vor fi acreditate, dar în procesul de acreditare nu se va mai ţine cont de această autorizaţie la incendiu. La şcolile private rămâne autorizarea pentru că e vorba de proprietari, ei sunt proprietari”, a mai spus Lixandru, citat de hotnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.