Autorităţile timişene sunt pregătite pentru Paşti. Atenţie, comercianţi! Încep controalele

405

Sărbătorile pasacale se apropie cu repeziciune, iar autorităţile iau măsuri specifice, an de an. Şi acum, reprezentanţii DSV, DSP, ai Poliţiei şi ai Jandarmeriei s-au întâlnit la Prefectura Timiş pentru a pune la punct planul de măsuri de siguranţă.

Primii vizaţi de controale sunt comercianţii de carne, ouă şi produse lactate. Inspectorii sanitar-veterinari şi cei de la Sănătate Publică vor verifica fiecare piaţă agroalimentară din judeţ. Ei vor să verifice modul de depozitare al mărfii, documentele de provenienţă, iar în privinţa cărnii de miel autorităţile vor verifica calitatea acesteia. Producătorii trebuie să aibă la ei în permanenţă actele pentru produsele lor.

„Se va verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare din exploataţiile de ovine, unităţile de tăiere a mieilor, pieţele agroalimentare, supermarket-uri, unităţi de colectare/ambalare şi depozitare ouă. Se vor efectua controale în trafic, în vederea verificării respectării normelor privind transporturile de animale vii şi produse de origine animală”, transmite Direcţia Sanitar-Veterinară Timiş.

Măsuri suplimentare de siguranţă iau şi poliţiştii şi jandarmii. Aceştia vor supraveghea, mai ales în noaptea Învierii, aproape 30 de biserici din Timişoara şi peste 10 din judeţ. Asta pentru că aici se vor aduna multe persoane, iar riscul dunor incidente neplăcute este mai ridicat.

Nu vor lipsi de la slujbele religioase sau alte evenimente specifice Paştelui nici pompierii. Ei vor monitoriza atent fiecare lăcaş de cult pentru a evita incendiile.

LĂSAȚI UN MESAJ