Autoritățile ne promit că vom circula pe cei 15 kilometri de autostradă finalizați din lotul 2, Lugoj – Deva, la… Sfântu Așteaptă

211

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început o nouă verificare a lucrărilor realizate pe cei 15 kilometri de autostradă finalizaţi din lotul doi, tronsonul Lugoj – Deva. Astfel, timp de 2 zile, o comisie de recepţie va face o expertiză nouă. Asta după ce ultima recepţie, desfăşurată între 2 şi 6 februarie, a scos la iveală unele probleme legate de sistemul de scurgere a apei de pe marginea autostrăzii.

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că pentru obiectivul „Autostrada Lugoj – Deva, Lot 2, km 27+620 – km 56+220”, în baza Deciziei Directorului General, s-a constituit Comisia de recepție. Aceasta, în perioada 02.02.2017 – 06.02.2017 a inspectat atent stadiul lucrărilor, conform H.G. nr. 273 din 14 iunie 1994 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora. Comisia a solicitat clarificări la anumite aspecte de natură tehnică și a propus decalarea Recepției până după clarificarea acestora.

Având în vedere importanța de ordin strategic a autostrăzii Lugoj – Deva, aceasta atrage după sine o atenție sporită asupra detaliilor de ordin tehnic, care trebuie îndeplinite și monitorizate conform standardelor proiectului. În consecință, în perioada 15.02.2017 – 17.02.2017, Comisia constituită realizează inspecția tehnică a lucrărilor executate pe Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, pe sectoarele A, B, C și Nodul Rutier de la Marginea. În funcție de modul în care au fost rezolvate punctele semnalate, Compania va informa cu privire la decizia Comisiei de inspecție tehnică”, transmite CNAIR.

Compania de drumuri nu aduce lămuri legate de „punctele semnalate”. Cât despre data de deschidere a acestor kilometri de autostradă… niciun cuvânt.

LĂSAȚI UN MESAJ