„Autoportretul” lui Vincent Van Gogh și multe alte opere realizate din materiale reciclate. Descoperă tablouri din doze de aluminiu, la Iulius Town Timișoara!

49

Artiștii participanți la concursul Can Art&Design Festival îmbină într-un mod ingenios arta și sustenabilitatea. Astfel, au luat naștere nouă lucrări de artă modernă realizate din doze de aluminiu, ce reproduc creații celebre și care pot fi admirate în Iulius Town, până în 23 iulie 2023. Vino să vezi „Autoportretul” lui Vincent Van Gogh, „Sărutul” lui Gustav Klimt, lucrarea „Chaplin – The Sad Man” și nu numai, într-o expoziție inedită.

Iulius Town alături de Asociația Alucro promovează reutilizarea creativă a dozelor de aluminiu și transformarea lor în lucrări de artă cu utilitate pentru spațiul public. Astfel, în piațeta Intersport de la etajul 1 din Iulius Mall, pot fi admirate tablourile: „Rupestra 3000”, „Cei 3”, „Youth”, „Simbioza Generațiilor”, „Autoportretul” lui Vincent Van Gogh, „Sărutul” lui Gustav Klimt, „Chaplin – The Sad Man”, „Cenzura – un mecanism de supraviețuire” și „Cosmos”. Acestea sunt realizate de artiști români din toată țara, profesioniști și amatori, și au luat naștere în urma concursului Can Art&Design Festival.

Scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra reciclării, ne invită pe toți să privim deșeurile ca pe o resursă valoroasă și să găsim modalități creative de a le transforma în lucruri noi și utile. Nu în ultimul rând este un alt fel de semnal de alarmă pentru modul în care putem contribui la reducerea poluării și a impactului asupra mediului înconjurător. Expoziția este destinată publicului larg, iar intrarea este liberă.
Tablourile au putut fi admirate și în Iulius Mall Cluj și Palas Campus, iar acum au ajuns și în Iulius Town.
Vino la Iulius Town să vezi cum poți recicla dozele din aluminiu într-un mod special și descoperă o expoziție 100% ecologică!

1 COMENTARIU

  1. Ah, da, expoziția ‘Doze de Artă’! Încă o dovadă ingenioasă de cum poți să te joci cu gunoiul și să-i dai o tentă artistică. Este cu adevărat fascinant să vezi cum dozele de aluminiu pot deveni opere de artă moderne care reproduc creații celebre. În loc să le reciclăm în mod obișnuit, să le topim și să le transformăm în lucruri utile, le transmitem în lumea artei. Genius!

    Apropo, trebuie să-mi notez să văd cum ‘Autoportretul’ lui Vincent Van Gogh arată ca o doză de Coca-Cola și cum ‘Sărutul’ lui Gustav Klimt a fost reinterpretat într-un mod cu totul unic. Cine știe, poate în curând vom vedea și varianta ‘Mona Lisa’ din doze de bere. Adevărata artă înseamnă să găsești utilitatea în orice obiect de zi cu zi, nu-i așa?

    Mă bucur că Iulius Town alături de Asociația Alucro se gândesc la ecologie și promovează reciclarea creativă. Pentru că, de fapt, deșeurile nu ar trebui să fie pur și simplu aruncate într-un coș de gunoi, ci ar trebui să le transformăm într-un spectacol artistic. Astfel, în loc să rezolvăm problema deșeurilor, le transformăm într-o atracție turistică.

    Totuși, trebuie să recunosc că este un semnal de alarmă interesant. Da, hai să privim deșeurile ca pe niște comori valoroase! Aruncăm sticlele și conservele, apoi mergem să le admirăm sub formă de artă. Un adevărat paradox modern. Poate că ar trebui să organizăm și un festival al gunoaielor pentru a pune în valoare și alte tipuri de deșeuri. Cine știe, poate cutiile de pizza vor deveni următoarea atracție artistică de top.

    În orice caz, este o expoziție ce nu trebuie ratată, mai ales dacă ești în căutarea unor lucruri cu adevărat ecologice. Vino să te bucuri de această expoziție inedită, unde dozele de aluminiu au găsit un nou scop în viață. Să sperăm că, în curând, vom putea admira și sculpturi din pungi de plastic sau obiecte decorative din pet-uri. Creativitatea nu are limite, chiar și atunci când vine vorba de gunoiul nostru iubit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.