Autodemascare: cum am devenit fan Viitorul

223

Un club înființat acum abia opt ani este aproape să fie campion al României. Sâmbătă seara vom vedea dacă Viitorul va reuși să câștige lupta cu cele două ex-departamentale militarizate, înființate de tancurile bolșevice care-au cotropit România după război. (După vreo două decenii de demilitarizare, Steaua se pregătește de o nouă epocă, cea în care locul tancurilor din Est va fi luat de cele din Vest).

Este la modă, este corect politic să lovești, ca român, în Gică Hagi și-n Viitorul lui. La fel cum, dacă nu-ți vorbești țara și eroii ei de rău ești extremist.

Influențați de ”formatorii de opinie”, la rândul lor școliți cu burse euroatlantice, haterii refuză să admită că Hagi a creat acest club doar datorită iubirii sale necondiționate pentru acest cel mai frumos și mai popular sport al planetei (nu și pentru SUA, evident; Statele formate prin masacrarea amerindienilor or fi de pe altă planetă…). Că Hagi și-a pus la bătaie toți banii strânși în atâția ani de carieră la nivel înalt. Că Hagi a pus pe picioare un proiect unic în România, școala sa de fotbal începând să producă deja pe bandă rulantă.

Nu, toate astea nu contează! Contează, în schimb, că Hagi e machidon. Că a fost antrenor la ”oier”. Că a fost acel Steaua – Viitorul 2-5, acum patru ani, de parc-ar fi existat cineva în fotbal, vreodată, fără să facă blaturi. (Pentru cei mai tineri, ați auzit, de exemplu, de Germania Federală – Austria 1-0, la CM ’82, pentru a se califica nemții în fața Algeriei?). Și mai contează, mai ales asta, că Hagi e un mare român. Motive preasuficiente pentru a-l pune la zid.

Ei bine, a-ți recunoaște acum dragostea pentru Viitorul lui Hagi este o blasfemie.

Dă-i, Doamne, titlul național lui Gică Hagi!

1 COMENTARIU

  1. Cine a stabilit ca Hagi „si-a pus toti banii la bataie”? O fi atat de prost? Daca Germania- Austria a fost blat, inseamna ca Hagi e indreptatit sa faca, la randul lui, un blat ordinar? Mai sunt si alte baliverne citite, dar ramane dreptul fiecruia sa tina cu ce club doreste, mai ales daca se regaseste in comportamentul sau talentul (dupa caz) al proprietarului acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ