Au scăzut prețurile apartamentelor, la Timișoara

4538

Piaţa imobiliară din Timişoara înregistrează o scădere a preţului, atât la apartamentele vechi, cât şi la cele noi, trend regăsit şi la nivel naţional în marile oraşe.

O analiză realizată de imobiliare.ro arată că, în oraşul de pe Bega, scăderea preţurilor cerute de proprietari este în medie de 0,6%, de la 1.140 la 1.133 de euro pe metru pătrat util.

„Apartamentele vechi s-au ieftinit cel mai mult, cu 0,9% mai exact, de la 1.141 la 1.131 de euro pe metru pătrat util; locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat doar o scădere ușoară, de 0,1%, de la 1.138 la 1.137 de euro pe metru pătrat util”, arată analiza brockerului imobiliar.

Trendul de micşorare a preţurilor se regăseşte în toată ţara. În orașele mari, apetitul cumpărătorilor s-a diminuat ca urmare a creșterii ROBOR și a instabilității cursului de schimb valutar, având ca rezultat o scădere a încrederii populației cu consecință directă în cererea de apartamente. Prin urmare, asistăm la scăderi ale prețurilor în aceste orașe.

LĂSAȚI UN MESAJ