Au început studiile pentru noul stadion. „Păltinișanu” este aproape de demolare

101
A fost făcut un pas concret pentru construirea unui nou stadion în locul actualului Dan Păltinișanu. Specialiștii au început măsurătorile topografice pentru a realiza sttudiile necesare proiectului.
Liderul Consiliului Județean Timiș a fost personal pe teren.
”Pentru că este un proiect extrem de important pentru comunitate, am fost astăzi (n.r. luni) pe teren. Am vrut să asist personal la demararea măsurătorilor topografice, necesare pentru studiile de prefezabilitate, fezabilitate şi alte studii de specialitate, precum și pentru elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și a acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism, ale NOULUI STADION din Timișoara! Este arena pe care o așteaptă toată lumea cu sufletul la gură. Două firme din București, care au câștigat licitația, se vor ocupa de realizarea acestor studii. Împreună cu Romeo Malac, administratorul stadionului, m-am asigurat că nimic nu mai împiedică buna desfășurare a acestui proiect, pentru care Compania Națională de Investiții a dat ordinul de începere a lucrărilor. Documentația trebuie predată la CNI în termen de 135 de zile, iar valoarea contractului este de aproape 800.000 de lei, cu TVA. Vechea arenă ”Dan Păltinișanu” va fi demolată, de îndată ce CNI va desemna și firma constructoare. Ridicarea acestui mult așteptat complex sportiv va fi, cu siguranță, un imbold pentru sprijinirea dezvoltării activităților cultural-sportive inițiate de către județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș. Am încredere că va avea și un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a regiunii, situată la granița cu Serbia şi Ungaria, poziție care i-a conferit în permanenţă rolul de punte de legătură interculturală şi economică între cele trei ţări vecine. Și mă voi asigura că lucrurile merg doar în direcția bună. Nu e doar o promisiune. E un angajament ferm!”, a transmis Călin Dobra, președintele CJ Tmiș, pe Facebook.
Banii necesari studiilor și demolării stadionului au fost prinși în bugetul de anul acesta, care se află în dezbatere publică.
Pe larg despre investițiile propuse anul acesta, aflați, joi, în ediția tipărită a ziarului Banatul azi.

LĂSAȚI UN MESAJ