Au început lucrările pentru reintroducerea tramvaiului în Reșița

139

Au început lucrările pentru reintroducerea tramvaiului în Reșița.

Proiectul este unul amplu, care cuprinde nu doar reabilitarea liniei pentru transportul în comun, ci și modernizarea infrastructurii rutiere.

„Am predat amplasamentul și am dat ordinul de începere a lucrărilor pentru cel mai amplu proiect de modernizare a infrastructurii din Banatul de munte. Urmează o perioadă complicată, astfel că este nevoie de o planificare riguroasă a fiecărei etape de implementare a acestui proiect spectaculos. Este clar că până la finalizarea lucrărilor va exista un deranj semnificativ pentru cetățeni, însă o să facem tot posibilul ca acest proiect să se desfășoare într-un mod exemplar. Succesul acestui proiect ține de fiecare dintre noi și trebuie să fim conștienți că ceea ce urmează este în beneficiul comunității noastre. Prin modernizarea totală a arterei principale a orașului și reintroducerea tramvaiului, Reșița face încă un pas important în direcția dorită de noi toți”, a transmis primarul Reșiței, Ioan Popa.

Valoarea proiectului se ridică la 60 de milioane de euro și este împărțit în două loturi.

Se vor reface bulevardele, trotuarele, pistele de biciclete, spațiile verzi și șinele pentru tramvai. Fondurile sunt asigurate de programe europene.

LĂSAȚI UN MESAJ