Au fost stabilite locațiile pentru carantină, în Timiș. Numărul unic pentru coronavirus, activat

48

A fost activat numărul unic unde se pot afla informații despre coronavirus, dar și unde pot fi raportate eventualele cazuri. Numărul este 0800800358.

Între tip, în Timiș, a avut loc un nou Comitet pentru Situații de Urgență. S-a discutat din nou de locațiile unde vor fi carantinate cei care vor ajunge în județul nostrum din zonele din Italia și China unde s-a instituit deja carantina.

 

”Au fost identificate locațiile de pe raza județului Timiș în care vor putea fi cazate, în caz de nevoie, persoanele care trebuie carantinate – este vorba de persoanele care intră în țara din China continentală – Provincia Hubei și localitățile din Regiunile italiene Lombardia și Veneto -Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano și o localitate din Regiunea Piemonte – Cumiana- și, respectiv, modul de pază al acestor locații și felul în care se va realiza aprovizionarea acestor persoane, atât cu hrană cât și cu alte necesități de trai pentru perioada de carantină”, a transmis Prefectura Timiș.

Aceste locații rămân secrete, așa cum Banatul azi v-a infrmat deja. Autoritățile nu vor ca populația să se panicheze, dar am aflat că aceste locații sunt departe de comunitate.

În plus, după ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Liliana Oneț a invitat – așa cum este precizat în dispoziția Secretarului de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat – la Instituția Prefectului reprezentanții unor ONG-uri, care și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini autoritățile locale în gestionarea situațiilor legate de măsurile impuse în ceea ce privește carantina, respectiv, izolarea la domiciliu a unor persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ