Au crescut lefurile angajaților din Primăria Timișoara! Cât câștigă un simplu șofer? Dar primarul Robu?

816

Consiliul Local Timișoara a aprobat astăzi noile salarii din Primăria Timișoara, conform Legii salarizării unitare. Primarul Nicolae Robu a menţionat faptul că s-au majorat salariile cu 300 de lei la toţi angajaţii.

Cel mai mare salariu din Primăria Timișoara îl are primarul Nicolae Robu, care câștigă 13.000 de lei brut. Nicolae Robu mai are un venit de 14.000 de lei lunar din postura de profesor universitar. La această sumă se adaugă o majorare de 25 la sută ca urmare a obținerii, de către Robu, a unei gradații de merit.

Cele mai mare salarii din primăria Timișoara, după primar și viceprimari, le au secretarul primăriei Simona Drăgoi și city managerul Robert Kristof. Cei doi câștigă 11.000 de lei brut. Un director primește 9.600 de lei, iar un șef de birou câștigă 7.600 de lei.

Potrivit proiectului, cel mai mic salariu de șofer din Primăria Timișoara este de 3.000 de lei, dar poate ajunge la 3.300 de lei, brut. Primarul Nicolae Robu susține că în primărie încă sunt nemulțumiri legate de salarii.

“Am informat că, sigur, și în Primărie se cer salarii cât mai mari și se face o comparație între salariile de la Consiliul Județean Timiș și salariile de la Primărie. Diferențele sunt destul de mari și evident că personalul din primărie zice ‘păi, de ce, dom’ primar, nu ne dați și nouă mai mult pentru că știți bine răspunderea e mult mai mare la noi, volumul de muncă mult mai mare, ce se face la Consiliul Județean în comparație cu se face la Primărie și ei iau binișor salarii mai mari’”.

Până acum, în Primăria Municipiului Timişoara erau câţiva angajaţi care aveau venituri mai mari decât primarul, care susţine că munceşte cel mai mult. De altfel, edilul a intrat în atenţia celor de la Inspecţia muncii, pentru că acesta ”lucra prea mult”.

La Consiliul Judeţean Timiş, noua grilă de salarizare îi aduce fiecărui angajat, în medie, cu 350 de lei mai mult la salariu. Noua îndemnizaţie a preşedintelui CJ este 13.050 de lei, iar vicepreşedinţii şi secretarul primesc câte 11.600 de lei.

”Singura creştere consistentă este la Direcţia de Prestări Servicii (…). Media creşterii salariale este de circa 350 de lei în cazul angajaţilor CJ Timiş”, a precizat preşedintele instituţiei, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ