Au apărut calmatoare de trafic în ”metropola” din buza Timișoarei! Comentarii pro și contra au invadat mediul virtual…

638

În ultimele zile s-a discutat mult despre noile calmatoare de viteză/trafic din Dumbrăvița. În mediul virtual au fost multe nemulțumiri dar și întrebări pe marginea acestor calmatoare.

”Calmatoarele de pe Tudor Vladimirescu de exemplu, nu au fost construite corect, conform proiectului – îmbinarea cu stratul de asfalt al șoselei nu s-a făcut ok, înălțimea nu a fost bună (prea mare), și altele. Aceste calmatoare nu au fost marcate cu vopsea pentru că vor fi refăcute cât de curând” observă Daniel Ighișan, locuitor din Dubrăvița și administrator al grupului ”DUNOS Dumbrăvița noastră”.

Calmatoare Dumbravita 2

”S-au realizat alte două calmatoare pe strada Gheorghe Doja (prelungirea străzii care trece prin fața Bisericii Ortodoxe de la parc). Acestea sunt marcate atât cu vopsea cât și cu indicatoare rutiere iar săptămâna viitoare vor fi inspectate de comisia de circulație și poliția rutieră pentru a fi avizate” mai constată Ighișan.

Conducerea primăriei spune că dacă nu mai e nevoie de modificări/ajustiri, se vor construi alte aproximativ 100 de calmatoare în locurile indicate și avizate de comisia de circulație și de poliția rutieră. Planul este ca majoritatea să se facă până la finalul anului 2017.

Iată câteva din zecile de comentarii pe această temă:
Ionel Patrichi: ”Cred că ar fi foarte utile la intersecții la trecerile de pietoni! Mai exact, trecerile de pietoni să fie înălțate și marcate cu dungile albe pe fond roșu! S-ar evita accidentele din intersecții iar pietonii ar fi protejați!”

Daciana Boruga: ”Câte treceri de pietoni sunt pe Vladimirescu, Fervenția, Mureș …. vb de străzi mai lungi unde se circulă cu viteză?”

Andrei Irimie: ”Toți sunteți experți văd și știți exact de câte calmatoare este nevoie și unde… aveți niște filme de mari comunități, dar în acele mari comunități lucruri de genul sunt calculate cu precizie în funcție de gradul de risc, pe când aici e vorba de „hai să fie la număr”

Felician Dumitrașcu: ”Dacă nu se vor pune calmatoare pe Arinului, măcar știm că vin băieții de la Rutieră cu radarul și calmează ei traficul!”

Bot C. Șerban: ”Sunt foarte bune. Să crape băile de ulei, una după alta. Daca am fi civilizați nu am avea nevoie de ele.”

Sursa: text + foto facebook

LĂSAȚI UN MESAJ