Atenţie, unde parcaţi! La Timişoara se ridică din nou maşini

1794

Şoferi din Timişoara, fiţi atenţi unde vă parcaţi maşinile! Autorităţile locale vor adopta, în februarie, o hotărâre de consiliu prin care pun în aplicare modificările aduse de Guvern OG 95/2005 privind ridicarea maşinilor staţionate neregulamentar.

Potrivit proiectului de pe masa aleşilor locali, autoturismele care sunt staţionate ilegal vor fi din nou ridicate şi depozitate în Calea Şagului, pe platforma SDM. Măsurile vin după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei au decis că activitatea de remorcare a maşinile parcate neregulamentar este legală.

„Prin Decizia mai sus menţionată Înalta Curte precizează că, competenţa de reglementare a unei proceduri de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a fost concepută de legiuitorul delegat (Guvern) ca un atribut de competenţa exclusivă a autorităţii administraţiei centrale, iar autoritatea administraţiei publice locale nu a fost abilitată de legiuitor de a reglementa o procedură efectivă pentru punerea în aplicare a măsurii tehnico-administrative privind ridicarea şi depozitarea în locuri special amenajate a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă. Astfel (…) ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane”, se arată în proiectul de hotărâre.

Mai mult, la Timişoara apare o prevedere nouă. O companie de utilităţi vrea ca SDM, firma care ridică maşini în oraş, să mute şi acele autoturisme care sunt staţionate în locuri unde este nevoie de lucrări de intervenţie.

„Compania Locala de Termoficare Colterm SA, prin adresa cu nr. 1766/26.01.2017, înregistrată la Primăria Municipiului Timişoara cu nr. CDT2017-116/26.01.2017 a solicitat introducerea unei clauze în contractul de delegare şi caietul de sarcini care să prevadă posibilitatea de a reloca vehiculele care sunt staţionate deasupra reţelelor de utilitate publică ce necesită intervenţia pentru eliminarea avariilor”, se arată în solitatea companiei de temoficare.

Operaţiunea va fi costra cost, fiind taxat tot proprietarul maşinii, cu 300 de lei. Ridicarea unei maşini costă 150 de lei, iar ziua de staţionare în depozit este taxată cu 5 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ