Atenție, trasportatori! Gabaritul de pe DJ691, din Timiș este verificat

118

Degradarea drumurilor județene este cauzată de multe ori de transportatorii care nu respectă limita de tonaj.

Pentru a-i descuraja să mai circule cu camioane și încărcături mai grele decât permite legea, autoritățile județene construiesc un punct de cântărire fixă a tonajului. Astfel, pe drumul județean 691 care face legătura cu județul Arad, în apropierea localității Alioş, CJ Timiș amplasează un cântar fix.

Vor fi făcute următoarele lucrări: amenajare platformă cântărire, țamplasată limitrof părţii carosabile a drumului judeţean, montarea unui cântar fix înglobat în structura rutieră a platformei de cântărire, dotare cu un container-birou cu toate utilităţile necesare și camere de supraveghere.

“Am luat decizia realizării acestui obiectiv de invesții tocmai pentru a putea verifica în mod constant dacă autovehiculele care circulă pe acest drum respectă restricțiile de tonaj. Dorim reducerea degradărilor la respectivul drum județean şi implicit cheltuielile de întreţinere. În acest spațiu de servicii și control din zona localității Alioș va fi montat un cântar fix, cu care va fi verificată respectarea normelor legale de către transportatorii de mărfuri privind tonajul maxim admis. Lucrările la acest obiectiv vor fi finalizate în cursul lunii iulie”, a spus președintele Consiliului Județean Timiş, Călin Dobra.

Investiția se ridică la peste 420.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ