Atenție, timișoreni! Pornesc sirene noi în oraș

25

Autoritățile locale au finalizat achiziția noilor sirene de alertare a populației în caz de urgență. Cele 7 sirene urmează să fie instalate până la finalul lunii februarie, timp în care se fac și teste. De acceea, timișorenii trebuie să știe că atunci când le aud sunetul nu este niciun pericol, ci sirenele sunt doar testate.

”Pentru completarea și reconfigurarea sistemului de înștiințare-alarmare a municipiului este necesarã achiziționarea a șapte sirene electronice de 600W și a 20 de sirene electronice de 1200W, care să asigure la un număr relativ mic de sirene pe ansamblu (39 unități pentru tot sistemul) transmiterea semnalelor de alarmare şi a mesajelor vocale la o presiune acustică superioarã față de nivelul maxim al zgomotului ambiental cu cel puţin 6dB. Prin hotãrâre a consiliului local s-a decis cumpărarea, în prima fază, a 7 sirene electronice de 1.200W, cu o valoare totală de 412.000 lei, cu TVA inclus”, aflăm de la Primăria Timișoara.

Nu uitați, în fiecare miercuri, de la ora 10:00, sirenele sună în Timișoara. Este un eercițiu al celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pe plan național.

LĂSAȚI UN MESAJ