Atenție, timișoreni! Explozie de furturi din locuințe la Timișoara!

2227

Perioada concediilor a înmulţit, că în fiecare an, numărul furturilor din locuinţe produse în Timişoara şi în localităţile periurbane.

Ultimul caz a fost soluţionat, în data de 23 august, de poliţiştii Secţiei 1 Rurale Timişoara, care au identificat trei tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, bănuiţi că au sustras bijuterii şi electronice dintr-o locuinţă situată pe raza localităţii Giarmata.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 11 spre 12 august a.c., suspecţii ar fi pătruns, prin forţarea uşii de acces, într-un imobil situat pe rază localităţii Giarmata, iar din interior ar fi sustras bijuterii şi un laptop pe care ulterior le-ar fi valorificat. Prejudiciul cauzat este estimat la 25.000 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii atrag atenţia că, pentru evitarea furturilor din locuinţe, proprietarii trebuie să adapteze măsurile de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate.

De altfel, după ce, în ultimii ani, hoţii au “dat atacul” asupra locuinţelor unor VIP-uri locale, printre care se numără fosta preşedintă a Curţii de Apel Timişoara, judecătoarea Lidia Barac, procurorii Floare Hodor şi Angelica Tufariu, dar şi fostul şef de la Serviciul Poliţie Rutieră Timiş, comisarul şef Liviu Cristean, la nivelul conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş s-a pus problema necesităţii unui serviciu specializat în combaterea acestui tip de infracţiuni.

“Am propus de mai multe ori la IGPR, în perioada în care am deţinut funcţia de inspector-şef, înfiinţarea unui serviciu de poliţie specializat în combaterea furturilor din locuinţe. S-a tot amânat luarea unei decizii în acest sens, deşi am explicat că nu este normal ca, pentru cercetarea furturilor din maşini, să existe un compartiment de poliţie specializat, iar pentru furturile din locuinţe – nu! Adică, se presupune că în maşină ţii valori mai importante decât în locuinţă? Realitatea de fiecare zi demonstrează că este nevoie de un asemenea serviciu, de combaterea furturilor din locuinţe”, ne-a declarat fostul inspector-şef al Poliţiei Timiş, comisarul-şef Gheorghe Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ