ATENŢIE ŞOFERI! Un nou şantier de anvergură porneşte în Timişoara: se asfaltează Liviu Rebreanu!

897

În Timişoara se deschide, în prag de toamnă, încă un şantier de mare anvergură. Autorităţile au decis demararea lucrările de reabilitare a bulevardului Liviu Rebreanu şi a bulevardului Dr. Iosuf Bulbuca (fost Rebreanu). Din bugetul local se vor cheltui 500.000 de lei.

„Începerea lucrărilor destinate înlocuirii covorului asfaltic pe cele două bulevarde coincide cu începerea unor investiţii importante pentru Municipiul Timişoara, cum sunt: Execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii – Pasaj Jiul, Municipiul Timişoara; Execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii – Pasaj Popa Şapcă, Municipiul Timişoara şi Trafic Management, afectează major traficul rutier. Bulevardele Liviu Rebreanu şi Dr. Iosif Bulbuca fiind şi ele artere importante, cu trafic intens, lucrările de înlocuire a covorului asfaltic, coroborate cu închiderea traficului prin cele două pasaje, vor duce la perturbări grave ale circulaţiei şi la blocaje care vor avea repercusiuni asupra activităţilor de transport urban ale oraşului şi implicit asupra activităţii economice. Datorită faptului că cele trei investiţii au fost demarate ca urmare a existenţei autorizaţiilor de construire şi a existenţei unor contracte ferme, cu termene de finalizare care trebuie respectate, aceste lucrări nu pot fi oprite sau executarea lor nu poate fi amânată în altă perioadă”, se arată în proiectul Consiliului Local Timişoara.

Lucrarea vine la aproape 7 ani de la ultimele intervenţii. Acestea au fost realizate în 2008 – 2009 de firma Confort, dar au fost făcute prost. După zeci de adrese prin care Primăria Timişoara a cerut firmei să repare bulevardele, nu s-a întâmplat nimic. Aşa că municipalitatea va face lucrările pe proprii bani, dar are de gând să îi recupereze în instanţă.

Între Primărie şi Confort există deja o anchetă pe rol, după ce, anul trecut, s-a dovedit că garanţia de bună parctică, de peste 200.000 de euro, a dispărut din contul Primăriei. Cu acei bani ar fi putut fi realizată lucrarea.

LĂSAȚI UN MESAJ