Atenție, șoferi! Dacă vă lăsați autovehiculele pe avarii pe străzile pietonale, riscați amenzi mari!

249

Poliția Locală le atrage atenția conducătorilor auto că se aplică în continuare sancțiuni celor care pătrund cu autovehiculele în zone în care accesul acestora este interzis prin indicatoare rutiere, cum sunt străzile cu acces interzis sau zona pietonală a municipiului.

Astfel, pe străzile destinate pietonilor, precum și pe străzile din zona centrală pe care este interzisă oprirea și staționarea au fost aplicate, de la începutul anului și până în prezent, 5.356 de sancțiuni contravenționale.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pe str. Carol Telbisz – 1.054 sancțiuni, str. Mărășești – 494 sancțiuni, V.V. Delamarina – 416 sancțiuni, Piața Huniade, 411 sancțiuni, Gh. Dima- 400 sancțiuni, A. Pacha – 389 sancțiuni și Piața Victoriei – 307 sancțiuni.

O stradă pe care frecvent a fost constatată oprirea și staționarea autovehiculelor este str. Constantin Mușat, unde conducătorii auto își lasă autoturismele pe avarii și pleacă pentru a-și rezolva diverse probleme. Aici au fost aplicate un număr de 127 sancțiuni contravenționale.

Alte zone pe care s-au mai constatat încălcări ale legislației sunt Piața Unirii, Piața Libertății, Piața Mărăști, străzile Paris și Gh. Lazăr.

Polițiștii locali fac apel la cetățeni să respecte legislația în ceea ce privește oprirea, staționarea și pătrunderea în străzile cu acces interzis pentru a evita astfel aplicarea de sancțiuni care pot ajunge până la 625 lei și trei puncte penalizare la permis.

LĂSAȚI UN MESAJ