Atenţie, şoferi: Cele mai noi modificări care ar putea schimba Codul Rutier radical

191

La începutul acestei luni a fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede anumite modificări ale articolelor din capitolul VII care reglementează răspunderea contravenţională.

Propunerea legislativă numărul B337/2019, depus la Senat marţi, 2 iulie 2019, prevede următoarele moficiări ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, după cum urmează:

1. Abrogarea literei e) din cadrul art. 100, alin (3), care prevedea ca nerespectarea regulilor privind depăşirea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni.

2. Introducerea literei f) în cadrul art. 102, alin (3), care prevedea ca nerespectarea regulilor privind depăşirea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice şi cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Astfel, după intrarea în vigoare a acestor noi modificări ale Codului rutier, şoferii care nu vor respecta regulile privind depăşirea se vor alege cu o amendă mai mare şi cu suspendarea permisului pe 90 de zile.

Valoarea punctului de amendă de 145 de lei este valabilă până la data de 31 decembrie 2019 în lipsa altor modificări exprese. Valoarea de 145 de lei este valabilă de la începutului anului 2017, când salariul minim brut pe economie se situa la 1.450 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ