Atenție! O țară intens vizitată de români impune carantină obligatorie

273

Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, guvernul de la Viena invocând înrăutăţirea situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări.

Prin urmare, orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19). De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia. „Vă rog să nu călătoriţi în aceste ţări. Acesta este un apel urgent, pe de-o parte pentru că nu trebuie să ne riscăm sănătatea şi pe de altă parte deoarece avem deja multe cazuri importate din aceste ţări”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Măsura a fost luată şi în contextul cazului din provincia Austria de Sus, unde peste 3.000 de persoane au fost plasate în carantină în urma izbucnirii unui focar ce ar avea ca origine o biserică din Linz, oraş în care trăiesc mulţi credincioşi români. „Din păcate, acest lucru este necesar deoarece am văzut că persoanele testate pozitiv în Austria de Sus nu au respectat recomandările de izolare şi au pus mulţi oameni în pericol”, a adăugat Kurz.
Sursa: argesexpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ