Atenție! Ești șofer agresiv, înjuri în trafic, îi insulți pe poliţişti? Vezi ce pățești!

457

Şoferii agresivi care claxonează excesiv fără motiv atunci când nu e cazul, injură în trafic, îi insultă pe poliţişti atunci când sunt opriţi în trafic, dau semne că nu îşi controlează prea bine furia, spun psihologii, ar putea fi obligaţi să urmeze un curs de management al furiei, după ce li se suspendă permisul. Organizaţiile non guvernamentale care militează pentru drepturile omului cer Ministerului de Interne să modifice legea şi să trimită şoferii agresivi la psihoterapie, pentru managementul furiei. Dacă nu face cursurile, şoferului i se va suspenda permisul între 3 şi 6 luni, timp în care trebuie să demonstreze că s-a tratat.

Spre satisfacția șoferilor care circulă fără rovinietă şi sunt filmaţi, există un proiect de lege care îi vor scăpa de plata amenzii, dacă nu primesc în maximum 4 luni procesul verbal de constatare. Proiectul de modificare a legii vine în sprijinul miilor de şoferi care ajung să conteste amenzile primite pentru lipsa rovinietei.

“De cele mai multe ori perioada în care şoferii primeau acasă aceste amenzi erau de un an sau mai mult, majoritatea erau prescrise”, spune avocatul Leonard Şerban.

Până acum, amenda trebuia trimisă în maximum 6 luni de la data săvârşirii faptei. Proiectul va intra în dezbatere la Camera Deputaţilor care este şi forul decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ