Atenție! Comercianții vor putea limita cumpărăturile fiecăruia dintre noi

154

Consiliul Concurenței a atras atenția comercianților asupra practicilor de speculă, dar le-a confirmat totodată posibilitatea de a limita numărul de produse esențiale cumpărate de o singură persoană pe un bon.

”Astfel, pentru a reduce riscul de speculă şi pentru a permite mai multor consumatori să se aprovizioneze, comercianţii pot limita cantităţile de produse esenţiale achiziţionate de o singură persoană/pe un singur bon şi îşi pot modifica programul de funcţionare”, a informat autoritatea de concurenţă.

De asemenea, în vederea creşterii eficienţei aprovizionării cu produse de bază şi asigurării unei distribuţii echilibrate a acestora, companiile îşi pot coordona atât transporturile de marfă şi livrările la domiciliu pentru consumatorii cu grad mare de risc.

”Reamintim că aceste recomandări se înscriu în Politica comună, adoptată de Comisia Europeană şi autorităţile naţionale de concurenţă, privind aplicarea regulilor de concurenţă în timpul crizei provocate de Coronavirus. Cu toate acestea, autoritatea de concurenţă atrage atenţia că nu trebuie folosită această situaţie de criză pentru a creşte preţurile fără o justificare obiectivă, pentru a face schimb de informaţii sensibile (preţurile practicate, politica comercială etc), pentru a exclude concurenţi de pe piaţă sau pentru a abuza de poziţia dominantă”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

LĂSAȚI UN MESAJ