Atenţie, arădeni! Apa din 5 localităţi nu mai este potabilă

219

Arădenii din 5 localităţi din judeţ nu mai au voie să consume apa de la robinete. Direcţia de Sănătate Publică Arad a anunţat că din cauza unor lucrări la reţelele de apă, lichidul nu mai este potabil.

Problemele cu apa sunt în localităţile Ineu, Gurba, Şicula, Mocrea şi Chereleuş. Aici trăiesc aproximativ 15.000 de oameni care acum trebuie să cumpere apă îmbuteliată, cel puţin încă o perioadă.

Conform purtătorului de cuvânt al Companiei de Apă Arad, Monica Iovan, în zonă au loc lucrări la staţia de tratare în cadrul unui proiect cu fonduri europene, iar populaţiei i se recomandă să folosească apa doar în scop menajer în această perioadă. Problema va fi rezolvată în cel mult două săptămâni, dau asigurări reprezentanții Companiei de Apă Arad.

DSP a anunţat populaţia despre pericolul din apă în 18 martie, dar autorităţile locale au aflat abia după 3 zile.

“Noi am fost informaţi printr-o adresă de la DSP că apa nu mai e potabilă. Sunt afectaţi cam 15.000 de oameni direct, dar pot spune chiar 20.000 pentru că avem clienţi şi companii foarte mari. Le recomandăm cetăţenilor să cumpere apa îmbuteliată. Familiile care nu îşi permit să îşi cumpere apa să ne anunţe şi noi ne asumăm cheltuiala pentru toţi copii între 0 şi 3 ani”, a declarat primarul orașului Ineu, Călin Abrudan.

LĂSAȚI UN MESAJ