Atentat terorist într-un oraș din Germania. Un sirian s-a aruncat în aer într-un restaurant-VIDEO

648

Autorităţile germane au calificat luni dimineaţă drept „atentat” explozia survenită duminică seara în centrul oraşului Ansbach, din sudul ţării, fără a exclude o motivaţie islamistă, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Din nefericire, acesta este un nou atentat”, a declarat ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Hermann, în timp ce autorul atacului cu bombă, un sirian solicitant de azil în vârstă de 27 de ani, a murit în explozia dispozitivului său, care rănise 12 persoane, dintre care trei se află în stare gravă.

Citat de DPA, ministrul a indicat la faţa locului că autorităţile voiau să verifice dacă este un atentat islamist. „Nu se poate exclude că acesta să fie cazul”, a spus el.

Faptul că a vrut să atenteze la viaţa altcuiva pledează în favoarea acestei ipoteze, a adăugat el. Directorul adjunct al poliţiei din Ansbach, Roman Feringer, s-a referit la „indicii” potrivit cărora fragmente de metal au fost adăugate la explozibil. Este neclar dacă atentatorul a avut vreo legătură cu grupuri teroriste islamice.

Autorul atentatului, a cărui cerere de azil fusese respinsă în urmă cu un an, intenţiona să „împiedice” organizarea unui festival de muzică pop la care participau peste 2.000 de persoane în oraş, potrivit lui Hermann.

El a încercat să intre în localul unde se desfăşura festivalul, dar a trebuit să renunţe în cursul serii din cauză că nu avea bilet de intrare.

Bomba a explodat în jurul orei locale 22:00 (20:00 GMT) în faţa unui restaurant situat foarte aproape de intrarea la festival.

Sirianul, care locuia la Ansbach, mai încercase de două ori în trecut să-şi pună capăt zilelor şi fusese internat într-o clinică psihiatrică, a adăugat ministrul, precizând că nu ştie dacă atentatorul fusese de asemenea animat de intenţie suicidară.

Omul sosise din Siria în Germania în urmă cu doi ani şi beneficia doar de un permis provizoriu de sejur.

Cauza exploziei încă nu a fost stabilită oficial, dar primarul din Ansbach a fost citat de presă făcând referire la “dispozitiv exploziv”, relatează BBC.

 

„Nu a fost o deflagraţie provocată de scurgere de gaze, ci de un dispozitiv exploziv”, a declarat Carla Seidel, citată de Nürnberger Nachrichten.

Sute de membri ai serviciilor de securitate au izolat perimetrul şi cercetează circumstanţele producerii presupusului atentat.

Declarația este dublată de cea a ministrului de Interne din Bavaria, care a anunțat că explozia nu a fost un accident și pare să fie un gest premeditat, scrie Sky News.

Un festival la care participau aproximativ 2.000 de oameni, din apropiere, a fost anulat și toți oamenii au fost trimiși acasă.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ